Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tong riempje? Niet goed drinken

 • Auteur
  Berichten
 • #10517489

  Hallo
  Onze zoon is nu 1 week en sinds gister avond in eens slecht drinken maar 30 cc en dan al moe Zijn en slapen we hebben de Brown flessen met speen 1 hebben 2 geprobeerd maar dat vind ik weer te snel gaan.
  Ook maakt hij soms klinkend geluid tijdens drinken en onrustig kan dit tong riempje zijn.
  Jullie ervaring hiermee en hoe herken je verder dat misschien het tongriempje te kort is.
  Ook hebben we idee dat hij soms al kramp heeft .
  Hoop dat jullie tips hebben


  MevrouwI
  Bijdrager
  #10517510 Quote

  Hey mama,

  1 week oud heb je de kraamzorg nog rondlopen? En anders je vraag even bij de verloskundige neerleggen. Die kan zo bij je zoon even meekijken. En dan kan jij gelijk je zorgen bespreken.


  Mammaa
  Bijdrager
  #10517524 Quote

  Ik zou persoonlijk niet te snel laten klieven. Bij mijn dochtertje ging het 6 jaar geleden ook niet helemaal lekker met drinken. Waarschijnlijk daardoor borstontsteking gekregen en uiteindelijk overgegaan op flesvoeding met een dr Brown fles. Het was nog steeds niet zaligmakend maar de kinderarts vond het niet erg genoeg om te klieven. Lactatie kundige stond erop om te klieven want ze zou nooit goed kunnen drinken en zou ook last krijgen met ijsje likken, praten etc. 

  Ze is nu 6 jaar, kan prima ijsjes likken en heeft de mond geen seconde dicht. Ze is duidelijk verstaanbaar en heeft echt geen logopedie oid nodig gehad. 

  Bij onze dochter nu gebruiken we de fles van MAM. Deze fles vind ik persoonlijk veel fijner. Dochter nu drinkt er ook beter uit dan uit de dr Brown fles. 


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10517581 Quote

  Als je het echt zeker wil weten zou ik je laten doorverwijzen naar een specialist. Hier keken de lactatiekundige, osteopaat en het cb mee en die twijfelden allemaal / neigden naar nee. Maar toen ik bij de specialist aankwam (toch laten doorverwijzen) zag die meteen wel de noodzaak. 

  Die afspraak was om te kijken of het nodig was en if so, dan mochten we meteen kiezen om te behandelen of het alsnog zo te laten. We waren dus niks verplicht. 

  Wij hebben de tongriem en het lipbandje wel laten laseren. Het is een korte ingreep maar ik vond het wel verschrikkelijk. Je guppie zo te zien, pijn van de behandeling en de nazorg van de wondjes. Allemaal echt niet leuk. Maar het scheelde hier wel in uren krijsen per dag dus uiteindelijk waren we blij dat het is gebeurt.

  #10517786 Quote

  Contact gehad met cb en ze zou anders morgen komen voor wegen enzo en intake is nu vandaag geweest om te kijken maar zoals
  Zij nu kon zien niet riempje of spruw.
  Misschien gewoon ff dagen dat nu niet zo lekker gaat of even wat vaker maar minder voeding nodig heeft hij groeit wel goed en laat van zich horen dus niet zorgelijk.
  Je bent alleen even bezig en vaker (ook in de nacht).
  Maar ja dat moeten we dan maar even voor lief nemen.
  Ben blij dat E vandaag even is geweest om dingen uit te sluiten.
  (En idd als het niet nodig is ga ik ook zeker niet kieven van tongriempje).
  Wel
  Bedankt voor jullie antwoorden

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct