Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

TOS (taalontwikkelingsstoornis)

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker728970
  Bijdrager
  #10031404

  Hoi allemaal,

  Ik heb een zoon van inmiddels 4 jaar. Op 2 jarige leeftijd is TOS geconstateerd. Hij zit hiervoor op een speciale school maar omdat de taal voorwaarden inmiddels goed zijn en zijn IQ goed is mag hij straks naar de reguliere basisschool! Yeah!

  Nu mijn vraag: ik ben alleenstaand ouder, vader is helemaal niet aanwezig. Ook nooit geweest. Ik werk zelf (nu nog) 4 dagen in de week. Ik wil zeker minder gaan werken. Als ik nu werk past mijn moeder op. Zoonlief heeft veel moeite met prikkelverwerking dus die kan niet na school ook nog eens op een drukke BSO zitten. Alleen heeft mijn moeder een baan gevonden en kan dus niet meer oppassen. Ik heb nu dus echt geen idee hoe ik dit op moet gaan lossen. Gastouder durf ik niet omdat ik helaas een geval ken waar dit niet goed is gegaan dus ik zit inmiddels met mijn handen in het haar.

  Ik kan ook nergens iets van een regeling hiervoor vinden ofzo. Op mijn werk heb ik dit al besproken maar het is onmogelijk om te gaan werken in de uren dat mijn zoon op school zit.

  Heeft iemand tips? Of ervaringen? Ik ben er echt bloednerveus van omdat ik even geen oplossing zie.

  Alvast bedankt voor het meedenken..


  gebruiker728970
  Bijdrager
  #10031407 Quote

  P.s. ik krijg mijn gebruikersnaam niet aangepast!


  Samsonnn
  Bijdrager
  #10031483 Quote

  Wat jammer dat je niet meer terug kan vallen op je moeder. Ik was ook altijd schuw voor gastouders (had een geval mee gemaakt waarbij de kinderen “stil” moesten spelen rondom een terminaal zieke man). En de eeuwige ik app de hele dag en snauw af en toe naar de kinderen oppas 😂 toch was er voor mij geen andere optie (geen netwerk). En heb dan ook net zo lang gezocht tot ik er 1 vond die bij ons paste. Na het eerste gesprek al meteen het hey ik ken jou al eeuwig gevoel. Super vertrouwd, lief en meegaand. Ze bestaan echt! Heel veel succes! En super tof dat hij naar regulier onderwijs kan! Wat een overwinning! 

   

   


  gebruiker728970
  Bijdrager
  #10031731 Quote

  Ik vind het ook zo lastig. Zo moeilijk! Je wil toch nooit moeten denken: zie je wel, ik had gelijk…

  Ik ga er nog eens goed over nadenken en heel veel uitzoeken. Hopelijk komt er dan uiteindelijk toch een oplossing!

  Verder natuurlijk super trots dat hij naar het regulier onderwijs kan. Vandaag een goed gesprek op zijn nieuwe school gehad en heb er het volste vertouwen in dat hij het ook leuk gaat vinden!

   

  YEAH!


  Lobbelientje
  Bijdrager
  #10031741 Quote

  Ik vraag mij af wie en hoe TOS geconstateerd heeft….onze dochter is bijna 3 en praat nog bijna niet. Logopedie heeft geen zin, want onze eigenwijze draak zegt daar helemaal niks. Moeten we oefenen met het woordje in, zegt zij ineens kroepoek… 

   


  MommyofT
  Bijdrager
  #10390103 Quote

  Hi,

  Hoe gaat het nu inmiddels met de taalontwikkeling van je dochter?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct