Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tot wanneer hadden jullie last van misselijkheid?

 • Auteur
  Berichten

 • VLS
  Bijdrager
  #10383254

  Wanneer stopten jullie misselijkheid? Ben nu 7 weken zwanger en sinds 1,5 week misselijk en af en toe overgeven. Nu heb ik gehoord dat het soms 2 a 3 weken heftig is en als je lichaam iets minder hard hoeft te werken vanaf 9 a 10 weken, dat het dan minder wordt.

  Wie heeft hier ervaring mee en zo niet, wanneer stopte het bij jou?


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10383277 Quote

  Ja, ik heb ook vaak gehoord dat je tussen week 9 en 12 op een soort plateau komt van hormonen en dat de misselijkheid dan minder wordt. Ik mocht er echter tot 18 weken van ‘genieten’ bij mijn vorige zwangerschap, en met 5 weken begon het bij mij. Hopelijk duurt het bij jou minder lang. 😉


  Lewis
  Bijdrager
  #10383286 Quote

  Dat had ik ook gehoord ja. Maar bij rondvraag om me heen stopte het bij vrijwel iedereen wel wat later. Ook bij mezelf werd het vanaf 12 weken weer echt minder. Wel heb ik emesafene geslikt. Bij mij hielp dat het scherpe randje eraf te halen, waardoor ik net aan niet meer hoefde te spugen en wel een paar dingen kon eten. Het ging er niet van over. 


  MrsT
  Bijdrager
  #10383293 Quote

  Het is zo verschillend. Ze zeggen inderdaad dat je piek tussen 9-11 weken ligt.
  Ik ben zelf nu 10 weken en een paar dagen zwanger, en heb vanaf week 6 geen hap door mijn keel kunnen krijgen met soms overgeven erbij.
  Eergisteren en gister leek het prima te gaan.. vandaag, tegen de middag viel er ineens weer een enorme blok op mijn maag en voel ik me belabberd.

  Ik hoop dat je je snel beter voelt!


  Gebruiker-S
  Bijdrager
  #10383321 Quote

  Bij mij duurde het bij mijn eerste zwangerschap t/m 18 weken en nu bijna 17 weken zwanger van de 2e en ook nog volop last van de misselijkheid. Ik neem er ook emesafene voor en dat haalt inderdaad de scherpe randjes vanaf. 

  Ik hoop inderdaad voor je dat je er minder lang last van hebt!

  #10383349 Quote

  Beide keren na de bevalling

  Lees ook: Zwanger, en nu?

  StephW
  Bijdrager
  #10383351 Quote

  Bij mij was t met 9 weken wel over, maar ik was ook niet heel misselijk.


  Mevrouw Cactus
  Bijdrager
  #10383368 Quote

  Oh, het is zo ontzettend vervelend hè?! Mij hield het helaas ook lang aan. Ook wel tegen de 20 weken aan dat het over was volgens mij. En van die vlagen van misselijkheid nog als ik er moe was ofzo, dat was wel tot bijna einde zwangerschap volgens mij. Maar dat was wel te doen.

  Hoop echt dat het bij jou kort duurt! 


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10383383 Quote

  Ah die misselijkheid… wat een ellende! Bij mij was het over na 12 weken en 1 dag. Ik hoefde gelukkig niet zo vaak te spugen maar manmanman ik voelde me heel ellendig. 

  Op tijd eten (om de 1.5 a 2 uur zeg maar) hielp hier wel. Zat er langer tussen dan kreeg ik honger en werd ik alleen maar nóg misselijker. Brrr. 

  Ik duim dat je er snel vanaf bent. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct