Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tot Wanneer Trappelzak

 • Auteur
  Berichten

 • KL-E
  Bijdrager
  #10208337

  Hallo allemaal,

   

  Mijn zoontje is 10 maanden en slaapt in een trappelzak. Alleen is het bij ons boven zo ontzettend warm altijd. Gisteravond toen ik hem naar bed bracht was t er 29 graden!😳 Althans, dat zegt de babyfoon…. Anyway, het is iig hee erg hot en de warmte blijft ook altijd lang hangen boven. Ik doe hem dus nu ook geen pyjama aan, maar geoon lekker in zijn rompertje. Alleen, die slaapzak… Dat is toch veel te warm nu! Ik ben van plan om hem vanavond geen trappelzak aan te doen en alleen zijn rompertje en een dun lakentje.

  Ik ben zo benieuwd hoe dat gaat, het is nl nogal een beweeglijk mannetje. Het bedje hebben we al 1,5 maand op de laagste stand staan, aangezien hij ook gewoon gaat staan in bed. Ik hoop dus dat hij zonder trappelzak gewoon gaat slapen, want het is natuurlijk ook iets wat bij zijn bedritueeltje hoort. Laat hij nu ook nog in zijn sprong zitten…. hahaha! Maar ik vind het anders veel te warm! In de winter doe ik hem de zak wel weer aan, als ik denk dat t te koud is ( swinters is t weer echt ijskoud boven bij ons)

   

   

  Hoelang hebben jullie kindjes in een trappelzak geslapen?


  Galileo
  Bijdrager
  #10208380 Quote

  Wellicht op zoek naar een mouwloze trappelzak van dun katoen en dan zonder deken of lakentje? Dan is het niet veel warmer dan een lakentje, maar kan hij zichzelf ook niet steeds loswoelen en heb je toch hetzelfde ‘slaapritueel’. 


  KL-E
  Bijdrager
  #10208425 Quote

  Het is al n heel dun trappelzakje en ook mouwloos. Heeft hij altijd gehad, ook s winters. Hij heeft het best snel warm. 

  Ik ga het gewoom proberen, ik zie het wel, als hij slecht slaapt vannacht en ik moet er tig keer uit, heb ik dat ding zo weer aan! Was vooral benieiwd hoelang jullie kimdjes erin sliepen. Volgens mij de meeste wel tot hun 2e of 3e jaar.

  Vooral nieuwsgierigheid dus 😄


  gebruiker855092
  Bijdrager
  #10208463 Quote

  Hier sliep mijn zoontje tot hij 2.5 was in een slaapzak. toen kreeg hij een groot bed ( komst van zijn broertje ) en toen direvt een deken. ging hier prima. 


  Regenboogje-b
  Bijdrager
  #10208592 Quote

  Hier ook tot ze ruim twee was. In de zomer was het warm en sliep ze zonder, en toen hebben we de overgang gemaakt naar een peuterbed en hebben we de slaapzak helemaal weggelaten en vervangen door een deken.


  MommyTamara
  Bijdrager
  #10208602 Quote

  Afgelopen nacht heeft mannetje van bijna 10 maanden in een mouwloze romper met een mouwloze dunne slaapzak geslapen, geen laken of dekentje. Voor het eerst dat hij zonder mouwen sliep dus dacht dat hij snachts wel wakker zou worden, maar gelukkig gewoon hele nacht geslapen. Vind het ook lastig hoor…

  Lees ook: Alles over doorslapen

  KL-E
  Bijdrager
  #10209178 Quote

  Nou, ik ben blij dat ik het gedaan heb. De 1e avond wat lastig met in slaap komen en de nacht ook wat onrustig, maar dat is al n paar nachten, dus vond het afgelopen nacht toch nog het proberen waard. Gistermiddag en ochtend ging nl al erg goed, dus gosteravond weer alleen met ronpertje en lakentje in bedje gelegd en hij viel meteen als een blok in slaap! Heeft aan een stuk doorgeslapen tot vanochtend 6.30 uur! Dit was de laatste dagen telkens tussen 5 en 6 ! Zelfs door de storm van gisteravond heen geslapen!

  Ik zeg dus officieel vaarwel tegen de trappelzak! 😄

  Sprak toevallig gisteren een collegaatje van mij. Die had vorig jaar ook rond de 10 maanden ergens afscheid gedaan van de trappelzak. Haar dochtertje had het er ook veel te warm in. Was vorig jaar ook echt een extreem warme zomer!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct