Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Totaalruptuur

 • Auteur
  Berichten

 • Jutjul
  Bijdrager
  #10429922

  Hoihoi, wie heeft er ook ervaring met een totaalruptuur waarbij de kringspier volledig kapot is gegaan? Ik ben erg bang voor incontinentie en dat seks niet meer goed zal lukken. Als ik naar mn vagina kijk lijkt het ook wel of we iets in mn vagina “hangt”. Is dat normaal? Het is wel nog kort geleden. Wat kan ik verwachten van het herstel? Trekt alles weer meer naar binnen toe? Ik hoor graag mensen die dit ook gehad hebben en hoe dat is gegaan! 

  #10429947 Quote

  Ja! Bijna 2 je geleden bevallen en ook een totaalruptuur en binnenin ook gescheurd. 
  ik heb na 6 wkn na de bevalling nog 3mnd bekkenbodemfysio gehad en ben daarna ook weer begonnen met sporten. 
  Zeker de eerste mnden was het, als ik aandrang voelde moest ik ook direct naar de wc en dat is niet meer zo. 
  en ook kan ik trampolinespringen zonder urine verlies. Lopen en niezen gaat nog weleens mis. 
  betreft sex, ik ben nu strakker dan daarvoor, wat in het begin nog wel pijnlijk was. 
  het kan dus goed komen! 

  #10429953 Quote

  Ik heb ook een totaal ruptuur gehad en met veel bekkenbodem therapie gaat dat nu bijna weer goed na 5 maand. Qua sex geen last, alleen soms een druk op mn achterste, maar gaat altijd goed. Hoop dat het snel beter gaat bij je!


  Jutjul
  Bijdrager
  #10429957 Quote

  Hoi, bedankt voor je reactie. Gelukkig dat het dus wel goed kan komen! Dat heb ik ook als ik aandrang voel, ik ook meteen moet gaan. Met niezen heb ik geen last. Bedoel je met lopen gewoon wandelen? 


  Jutjul
  Bijdrager
  #10429958 Quote

  Gebruiker10226080, bedankt ook voor je reactie. Gelukkig dat het weer goed gaat! Herstel is dan toch wel lang zo een 5 maanden… dat had ik nog niet zo ingeschat 

  #10429959 Quote

  Tijdens het lopen/wandelen en dan niezen, dat gaat soms mis. Ik moet dan echt even stil staan. 

  Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?

  Lewis
  Bijdrager
  #10429973 Quote

  Hier ook een totaalruptuur. 

  Na 3 weken kon ik voor het eerst een kort wandelingetje buiten doen en 2 uurtjes voor mijn baby zorgen. Ze is van mei, en de hele zomer heb ik veel pijn gehad bij zitten, dat trok erg, en lopen/hurken/stil staan. Het werd wel heel langzaam beter. Idd ook last met scheetjes en poep ophouden, plas nooit last van gehad. 

  Mijn binnenste schaamlippen waren niet helemaal mooi gehecht en ik heb ook veel lossere huid down under, dus dat is opnieuw gehecht. Ik moest nog een keer onder het mes wegens een vernauwing door littekenweefsel. 

  Nu voelt alles weer redelijk normaal. 11 mnd na dato. Ik voel nog wat zwaar hangend gevoel als ik ongesteld moet worden of mijn eisprong heb. Verder geen last meer. Wel kan ik nog steeds geen seks hebben en moet ik nog een keer onder het mes. Daar baal ik enorm van. Is een zeldzaam probleem hoor, daar moet je niet vanuit gaan.

   


  Jutjul
  Bijdrager
  #10430008 Quote

  Oh Lewis, wat heb je veel problemen daarna. Wat enorm vervelend! Was je toch wel op de operatiekamer geopereerd? Veel sterkte met de volgende operatie en herstel daarna dan!


  Lewis
  Bijdrager
  #10430133 Quote

  Mijn totaalruptuur was op de verloskamer gehecht. Ik wilde dat graag, maar was teveel afwezig om door te hebben dat het om een totaalruptuur ging. 

  De operatie was vanwege de vernauwing, maar ze hebben gelijk het litteken iets aangepast. 

  En de tweede ingreep is ook weer voor de vernauwing. Dus de operaties zijn niet specifiek voor het litteken van de ruptuur hoor. Het is bij mij gewoon een zooitje geworden. Heb wel nog goede hoop dat het ooit echt weer helemaal goed zal zijn. Maar geen seks is nu de enige grote klacht nog.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct