Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Traject Onregelmatig Cyclus

 • Auteur
  Berichten

 • Heefteenwens
  Bijdrager
  #10285078

  Hallo Damens,

  In maart gestopt met de pil. Tot op heden nog geen regelmatig cyclus,ongeveer; 39,58,68,40 en nu zit ik op dag 93.

  Wel heb ik last van mini beetjes afscheiding sinds 4 dagen, dit is alleen in de avond licht bruin vloeibaar verlies

  Ik sta op het punt om contact te nemen met de huisarts, maar zie hier tegen op.

  Wie heeft er ervaring mee en weet wat mij te wachten staat? 


  Cardiozuster
  Bijdrager
  #10285098 Quote

  Ik heb ook onregelmatige cyclus gehad, december 2018 gestopt met de pil… en mijn cyclus ging van 4 naar 5 weken, 5,5 naar 6, toen naar 8, nogmaals 8 en uiteindelijk 10.. Toen heb ik november bij de huisarts aangeklopt dat ik me zorgen maakte om het steeds langer wordende cyclus.. Ik werd meteen doorverwezen, ik kon pas in januari terecht, dus afgelopen week net geweest…  Ook in ziekenhuis gaven ze aan dat een onregelmatige cyclus zeker kan bijdragen aan moeilijk zwanger worden, vooral omdat je natuurlijk veel cyclussen mist en de eisprong lastiger tot niet te vinden is.. Verschilt soms wel per huisarts hoor ik hoe vaak ze het willen aanzien, maar je gaat al mooi richting het jaar, je zou altijd in gesprek kunnen gaan aangezien het bij vele ziekenhuizen toch wel even duurt voordat je ook echt terecht kunt.

  Bij de eerste afspraak kreeg ik trouwens meteen een inwendige echo (dan kijken ze naar afwijkingen in je baarmoeder en eistokken en een algemeen baarmoederhals onderzoek), ik krijg bij mijn volgende cyclus een cyclus analyse mbv echo’s en bloedonderzoeken.


  Heefteenwens
  Bijdrager
  #10285106 Quote

  Was dat je eerste afspraak bij de huisarts of in het ziekenhuis? Waarbij je een echo kreeg? 


  Dreamer
  Bijdrager
  #10285167 Quote

  @cardiozuster 

  Hier nog iemand in hetzelfde traject.. Is er bij jou nog iets uitgekomen met het inwendige onderzoek? Ik mag volgende week.. Ben benieuwd hoe het verloopt.. 

  Succes met het wachten op je volgende cyclus!


  Mamaxxx
  Bijdrager
  #10285194 Quote

  Ik had ook een zeer onregelmatige cyclus.

  Na 1 jaar zelf proberen heeft de huisarts ons doorverwezen naar het ziekenhuis.

  Ziekenhuis bleek alles goed, behalve de onregelmatige cyclus. Heb hier medicijnen voor gehad, clomid, waarna ik na 11 rondes zwamger raakte. Je hoeft geen schrik te hebben voor het ziekenhuis,  ze begeleide je heel goed hoor 


  Cardiozuster
  Bijdrager
  #10285274 Quote

  Was dat je eerste afspraak bij de huisarts of in het ziekenhuis? Waarbij je een echo kreeg?

  In ziekenhuis, huisarts onderzocht niks bij mij, alleen getest op chlamydia.. De rest lieten ze bij het ziekenhuis 

   

  Bij mij is er niet iets specifiek uitgekomen maar ik zat ook in de periode na de eisprong.. Anatomisch waren er geen afwijkingen.. Ze zag wel veel cellen maar gezien de eisprong mocht daar geen conclusie aan gegeven worden.. Daarom nu de cyclus analyse zodat ze evt pcos kan uitsluiten of vaststellen en ook mijn hormonen controleert 

   

  Spannend zeg.. Vond ik tenminste die eerste keer… Ze gaan ook je levensstijl bij langs mbt roken, alcohol etc

   

  Gisteren ongesteld geworden dus woensdag begin ik met de cyclus analyse 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Heefteenwens
  Bijdrager
  #10285437 Quote

  Cardiozuster;

  Erg benieuwd hoe jou traject verloopt. Ik blijf je volgen 

   


  Cardiozuster
  Bijdrager
  #10285510 Quote

  heb je al contact opgenomen met de huisarts?


  Julie-V
  Bijdrager
  #10285520 Quote

  Hoi MJ, 

  Ik heb ook te maken met lange en onregelmatige cyclussen. Ik ben oktober 2018 gestopt met de pil. Mijn cyclus begon normaal met 30 dagen maar liep steeds verder op. Mijn langste cyclus was over de 100 dagen. Die begon maart 2019. Ik heb toen met ongeveer 60 dagen (even uit mijn hoofd) de huisarts gebeld. De huisarts stelde bij mij alleen wat vragen en ik kreeg een doorverwijzing voor een echo in het ziekenhuis. Het ziekenhuis belde mij vervolgens voor een afspraak! In het ziekenhuis kreeg in een inwendige echo en later moest ik nog terug naar de huisarts om bloed te prikken. Bij mij bleek het pcos (vandaar dat ik ook nog moest bloedprikken). In die lange cyclus raakte ik echter zwanger maar dit werd een miskraam. Na 6 weken had ik weer een positieve zwangerschapstest, alleen weer een miskraam helaas. Ik ben daardoor (nog) niet verder gegaan in het traject bij de gynaecoloog, omdat ik duidelijk dus wel zwanger kan raken. Mocht ik nu opnieuw een miskraam krijgen dan zou ik wel weer verder onderzoek en een nieuwe doorverwijzing willen.

  Mijn huisarts nam me erg serieus, wij waren nog maar vanaf januari 2019 bezig om zwanger te worden maar ik kreeg wel gelijk een doorverwijzing destijds! Je hoeft niet (gelijk) te benoemen dat je bezig bent om zwanger te worden. Je kunt ook aangeven dat je je zorgen maakt omdat je cyclus zo lang is en wilt weten of er iets aan de hand is. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct