Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Traphekje 3

 • Auteur
  Berichten

 • Niekje-
  Bijdrager
  #10368641

  Hoi allemaal,

   

  We willen op de overloop een traphekje gaan plaatsen tussen de muur en balustrade van de trap. We hebben eerst nog een stukje vloer als je de trap op komt (ongeveer een vierkante meter) en daarna de overloop. 

  Ik wil geen traphekje met een frame aan de onderkant, waar je overheen moet stappen. Ik wil dat als het hekje open is, de vloer ook vrij is. 

  We hebben de mogelijkheid om hem vast te zetten in de muur en balustrade, dus het hoeft niet perse een versie te zijn die je klemt.

   

  Wat zijn jullie ervaringen met een goed traphekje? 

  #10368643 Quote

  Ik zou voor de Kiddyguard gaan, zijn rolhekjes, die dus absoluut niet in de weg hangen als ze open staan. Wij zijn er heel blij mee


  StephW
  Bijdrager
  #10368661 Quote

  Let erop dat ie met 1 hand te bedienen is, dat hebben wij fout gedaan..

  #10368679 Quote

  Wij hebben een hele simpele en goedkope Noma. Prima hekjes 


  Dopje
  Bijdrager
  #10368688 Quote

  Wij hebben de Guard me van Baby Dan, Bevalt erg goed.

  #10368714 Quote

  Wij hebben de safety first daar is de vloer ook vrij als hij open is. Klemhekken mogen na mijn weten alleen onderaan een trap gemonteerd worden. Boven aan een trap mogen uit veiligheidsbeleid alleen vast gemonteerde hekjes.

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10368716 Quote

  Wij heben rolhekjes en een gewoon hekje

  -Rolhekje: mooi compact, fuctioneerd echt prima maar doe ik toch minder snel achter me dicht dan een gewoon hekje…

  – Gewoon helje van Noma, werkt ook prima, zit soms dus in de weg als je hem open laat staan om ergens langs te kunnen..

  Beide hekjes zijn moeizaam met 1 hand te bedienen, noma hekje moeten we best wel optillen, rolhekje moet echt met 2 handen. Is prima te doen hoor maar je dreumes moet ff op de grond wachten tot je klaar bent


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10368795 Quote

  Kijk eens via de Consumentenbond, daar zijn hekjes getest op gebruiksgemak en veiligheid. Dat hielp ons met kiezen. Je moet wel lid worden, maar ik heb persoonlijk die kosten er al wel uit omdat ik voor onze kleine alles op zoek. De testen zijn onafhankelijk en veiligheid staat voorop.

  Wijkwamen hiermee uit op de safety first voor de trappen die niet heel veel gebruikt worden (want iets onhandiger in gebruik maar wel veilig en voordelig) en A3 Baby & Kids Safetydoor voor de trap die we vaker gebruiken. Die is met 1 hand te bedienen en echt heel fijn, maar wel wat duurder. Succes!


  Phet
  Bijdrager
  #10368796 Quote

  Wij hebben het traphekje van A3 safetydoor. Deze is voor volwassenen erg makkelijk met 1 hand te bedienen terwijl het voor kinderen volgens mij onmogelijk is om hem open te maken. Daarbij mooi compact en een vrije vloer. Hij is wel iets duurder dan een gemiddeld hekje maar wij zijn er erg tevreden over. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct