Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Troosten baby

 • Auteur
  Berichten

 • Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10363897

  Misschien een domme vraag maar soms is onze baby zó overstuur (vaak na een oprisping, reflux) echt brullen en ontroostbaar.

  We proberen dan van alles (Lopen, praten, box met mobiel, in badje (dan is hij even rustig tot hij eruit moet) Wandelwagen, knufflen, handjes vasthouden, inbakeren alles is voorbij gekomen, maar niks werkt dan nog, iemand tips?!

  #10363920 Quote

  Wat mij nog wel eens hielp is samen op bed gaan liggen. Dan ging ik op mijn zij liggen en legde ik mijn zoontje vlak bij mijn borst en dan omsloot ik hem met mijn armen. Soms werd hij dan acuut rustig en viel in slaap.

   

  #10363923 Quote

  White noise?

  #10363930 Quote

  Probeer eens met hem op een fitness bal op en neer te bouncen,  dus je baby in je armen terwijl jij erop zit en op en neer gaat


  CvB
  Bijdrager
  #10363936 Quote

  Op zijn buik op je onderarm en almaar heen en weer lopen door de kamer werkte hier altijd het beste. Belangrijk was dat de baby dus echt op zn buik lag, dat vonden ze hier zooooo fijn!


  STW
  Bijdrager
  #10363941 Quote

  De draagzak was hier altijd de oplossing. Als niets meer werkte was dat het laatste redmiddel. 

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10363942 Quote

  Beetje raar misschien, maar bij ons werkte het geluid van een stofzuiger of fohn. Filmpjes op youtube 

  #10363944 Quote

  Hier werkt white noise fantastisch! En de draagdoek inderdaad. Het wordt beter, hou vol!


  MammavanT
  Bijdrager
  #10363947 Quote

  Hier hielp het vooral om geduldig te zijn. Heen en weer lopen met de baby op de arm of in de doek, zelf rustig blijven. Vaak huilde ze de hele namiddag en avond. Stil werd ze er niet altijd van, maar zo werd het in elk geval niet zo erg dat ze stopte met ademen of ervan begon te hoesten. Ik hield haar altijd zo vast dat ze met haar buik tegen mijn buik lag. Arm onder haar hoofd, langs haar rug en tussen haar beentjes door. En wiegen en hupsen maar. Lullaby muziekjes werkten ook wel, of zachtjes shh sussen. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct