Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Troosten en verder slapen ‘s nachts

 • Auteur
  Berichten
 • #10362899

  Mijn baby is bijna 11 maanden en heeft vanaf het begin af aan nooit een speen gepakt of uit een fles gedronken (Ook niet na herhaaldelijk aanbieden, logopedie en dat soort fratsen). Ik geef dan ook nog steeds borstvoeding. Overdag drinkt ze hooguit 2 minuten en dan is ze er wel klaar mee maar ‘s nachts is een heel ander verhaal. Ze wordt elke nacht minimaal 1 keer wakker en wil dan bij me drinken. Ik vind dat geen enkel probleem, sterker nog, ik geniet van dat kleine ontspannen lijfje in m’n armen. Ze valt op die manier in slaap en slaapt weer als een Roosje verder. Ze heeft mij niet nodig om in te slapen om 19:00 maar wel om de hele nacht door te halen. Het probleem wat nu gaat ontstaan is dat ze steeds minder borstvoeding drinkt en ik het gevoel heb dat het niet heel lang meer gaat duren voordat de productie stopt. Ook zouden mijn man en ik wel eens een nachtje weg willen samen en haar bij oma willen laten slapen maar hoe kunnen wij of iemand anders haar troosten ‘s nachts?! Iemand ervaringen of tips?


  Nodes
  Bijdrager
  #10362926 Quote

  Mijn zoon wilde op die leeftijd ook alleen mij. Met 11 maanden gaf ik geen borstvoeding meer, maar hij werd alleen weer rustig in mijn armen. Maar tijdens het logeren kon m’n zus hem ook prima troosten. Of die ene keer dat ik ergens anders sliep kon papa dat ook. 

  Dus ik zou het gewoon eens proberen. Mocht het niet lukken heeft oma een zwaar nachtje, maar daar komt ze vast wel overheen, haha! 

  Ik had wel altijd een rietjesbeker met water in de buurt. Drinkt ze wel uit een beker of tuit? 

  #10362944 Quote

  Bedankt voor je reactie. Ik denk dat dat een zwaar nachtje wordt voor oma inderdaad haha maar uiteraard komt ze daar overheen. Ik vind het alleen ook zo zielig voor m’n dochter omdat ik weet hoe ontzettend volhardend ze kan zijn. De kans is groot dat ze net zo lang blijft huilen tot ze in slaap valt van uitputting. 

  Ze drinkt inderdaad wel uit een beker en sinds 2 weken neemt ze nu ook slokken pap (ik maak het echt dikker dan de normale papfles) uit een fles waar een stuk van het tuutje geknipt is. 


  MiniMin
  Bijdrager
  #10362981 Quote

  hier precies hetzelfde verhaal 🙂 geen fles geen speen en nog steeds borstvoeding ze is 15 maanden. minimaal 1x wakker elke nacht maar vaak 2/3 keer. ze is een keer naar oma geweest en daar word ze wakker in de nacht en huilt inderdaad maar uiteindelijk gaat ze wel slapen. ik zou het gewoon proberen 🙂 

  binnekort gaat ze weer een nachtje. ik stel het altijd uit omdat ik andere er niet mee wil ‘belasten’ maar zo ziet oma dat gelukkig niet

  soms is het echt even nodig.. 

   

  succes 🙂

  #10363405 Quote

  Heel herkenbaar, hier ook een zoon dat nooit een speen pakte. Wij troosten hem snachts met 30 cc water uit een flesje. Dat helpt altijd wel.. hij wil gewoon eventjes zuigen en valt dan weer in slaap. Maar een speen pakt hij niet, heel vervelend wel. 

  #10363407 Quote

  Overigens merk ik dat mijn zoon als hij uit logeren gaat hij altijd beter slaapt dan thuis in zijn eigen bed. Wie weet slaapt jouw dochter ook de nacht gewoon door als ze gaat logeren.

  Lees ook: Alles over doorslapen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct