Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tropenjaren! Hoe verloopt dat bij jullie?

 • Auteur
  Berichten
 • #10416133

  Hi,

  Ik zit nu zo’n vier jaar in de ‘tropenjaren’, ik heb 2 jongens, eentje van bijna 4 en de ander is net 1 jaar geworden. Naast het ‘onderhouden’ van deze boeven, werk ik 32 uur (in de praktijk wat meer vaak). Het zijn me toch drukke jaren! Af en toe denk ik; ‘get me the hell out of here!’. Dan doe ik mijn ogen dicht en wens ik mijzelf op een heerlijk tropisch eiland, alleen met mijn vriend…. Kijk, dat zouden nou de échte tropenjaren moeten zijn!

   

  Ik ben benieuwd hoe jullie hiermee omgaan, met deze drukke jaren met jonge kinderen. Waar lopen jullie het meest tegenaan?

  Groeten, Ashley


  Kindersuprise
  Bijdrager
  #10416241 Quote

  Ja even doorbijten haha. Wij hebben een zoon van 3 en dochter van 2 en baby op komst. Zal ook zeker pittig zijn. Ik denk dat je er het beste doorkomt door echt met je partner een team te zijn, niet teveel van jezelf vragen, en genoeg tijd ook voor jezelf inplannen om op te laden. En slaap pakken als het kan 🙂 


  Mama van Yara
  Bijdrager
  #10416250 Quote

  O ja, dit herkennen we allemaal wel denk ik… En tegelijkertijd herken ik het gelukkig niet (meer). In het begin had ik het gevoel dat ik het nét niet bij kon benen, dat ik de ballen nét hoog kon houden, maar er ook maar iets moest gebeuren en het kaartenhuis zou in elkaar storten. En soms ook een schuldgevoel naar mijn dochter, want was ik als moeder wel genoeg thuis? 

  De oplossing was vrij simpel; 1 ochtendje minder werken en het werkte! Ik voel dat ik voldoende thuis ben voor aandacht, maar ook voor huishouden etc. En wat ook hielp was nadenken over wat ík nodig had! Als moeders vergeten we dat soms… Maar nu ik duidelijker weet waar ik even van oplaadt (kan iets simpels zijn; naar de kapper, ochtendje zelf winkelen, wandelen met een vriendin) én mijn partner dit ook weet, gaat het goed. We hebben een vrij strakke planning samen (waar ook ontspanning in staat gepland…) en dat werkt! Misschien wat dingen om over na te denken? 

  En verder…er komt een einde aan 😉😊

  Al geloof ik ook dat er dan wel weer wat nieuws is; dan moeten ze weer naar zwemles, voetbal, met vriendjes spelen en ophalen etc. Dus ook goed aan jezelf denken blijft denk ik nog heel wat jaren een aandachtspunt…

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct