Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Tuin

 • Auteur
  Berichten

 • Oktobermama
  Bijdrager
  #10485374

  Voor de mensen met een tuin, hoe babyproof is jullie tuin?

  Onze kleine kruipt sinds kort dus rustig in de tuin zitten is er niet meer bij. Alles moet gezien en aangeraakt (en geproefd) worden. We hebben een kleine tuin met aan drie kanten een border met bloeiende planten en bloemen, een appelboom, en tegels in het midden. Wij gaan niet halfjaarlijks met een hogedruk spuit door de tuin dus wat mosgroei en onkruidjes. Ik haal een bezem door de tuin en haal onkruid weg voordat we gaan zitten maar dat is het. Man vind dat we niet in de tuin kunnen zolang kleine alles in haar mond stopt en denkt aan een grondbox in de tuin, ook voor de kruipende knietjes. Ik denk gewoon goed opletten.


  Galileo
  Bijdrager
  #10485398 Quote

  Lekker laten ontdekken en beetje in de gaten houden. Ze leren vrij snel dat dingen wel/niet kunnen en iets oneetbaars proeven hoort erbij. Onze dochter bleek een ware française en stopte zo een slak (met huis en al) in haar mond. Ze was niet heel blij dat ik hem eruit peuterde, maar deed het daarna niet meer…

  #10485404 Quote

  Check even of je planten hebt die giftig zijn of giftige besjes Indiërs dergelijks produceren. Die zou ik dan afschermen of ergens anders uit de buurt zetten. En verder lekker laten gaan. Vies worden hoort erbij. Hier gaan ook nog wel eens blaadjes gras zand etc in de mond. Alleen kiezels ben ik niet echt blij mee dus daar let ik wel op. Zorg voor voldoende speeltjes die leuker zijn dan de planten 😜


  Yima
  Bijdrager
  #10485412 Quote

  Ja weetje? Wij waren daar eigenlijk best relaxt in. Lekker achterover zitten was er toch al niet meer bij, ook binnen niet. Wij hebben een ontdekkingsreizigster die overal bij/in/achter/op moet. Dus ik loop er toch al wel achteraan, of ik ga bij haar zitten. Zo ook in de tuin. Als zij wil wroeten in de plantenbak met dode insecten en blaadjes en slakken enzo… doe maar. Dan is het het snelst niet interessant meer. Hap zand? vies he? Even spoelen met water en klaar. Na een paar keer doet ze dat niet meer. Gras proeven? getver, en het is over. Ze moeten er even doorheen. Ik lette natuurlijk wel op dat ze geen gevaarlijke of giftige dingen in haar mond stopte. 

  Wat ook wel werkte is de tuin interessant maken. maar toen was ze al 11/12 mnd. Een zandwatertafel, een zwembadje, wat van haar speelgoed op het gras. Maar het was eigenlijk vooral het voelen in het zand en water aan de tafel dat haar interesse ving. Verder is al het nieuwe natuurlijk veel interessanter. Momenteel heeft ze dan niet zoveel interesse meer in alles in haar mond stoppen, maar gaat ze wel steeds de niet zo kindvriendelijke schuur in met muizenpoep en gereedschap enzo. Ja leren dat dat niet mag gaat even duren, maar kun je beter in investeren dan weer in een box stoppen. 


  JannekeN
  Bijdrager
  #10485432 Quote

  Sinds dat we hier wonen is er nog weinig aan de achtertuin gedaan. Onze zoon is nu 20 maanden, dus loopt en speelt in de tuin. Vorig jaar was het nog kruipen. Helemaal prima. Hij ontdekt van alles, planten, kevertjes, miertjes. Niets mis mee! Daar krijgen ze weerstand van. Vallen hoort daar ook bij! Ik probeer er nuchter mee om te gaan.


  Sopi
  Bijdrager
  #10485454 Quote

  Hier een hoop speelgoed erbij in de tuin, maar verder niks aangepast. Lekker laten ontdekken. Water, zand, modder.. meer hebben ze niet nodig. En zolang de planten niet giftig zijn..


  Sopi
  Bijdrager
  #10485460 Quote

  Om het kruipen in de tuin wat aangenamer te maken deed ik haar trouwens een ielm pak aan. Bleven de kleren en knieën heel, schoon en warm.


  Jonilse
  Bijdrager
  #10485488 Quote

  Lekker laten rondkijken…. Ik heb persoonlijk echt een hekel aan boxen. Gewoon goed opletten. Relax zitten gaat m dan gewoon effe niet meer worden. Mits middagdutje van de kleine ☺️ Ik weet nog dat mijn dochter toen ze twee was buiten iets in haar mond stopte … Ik keek, en toen was het vogelpoep…. 😳 Ik alles goed uitspoelen….. Oh hommels zijn ook zo interessant. Als je goed oplet komt t wel goed hoor. Mijn dochter is inmiddels 9 en is nog steeds een ontdekkingsreiziger, ze stopt t alleen niet meer in haar mond 😂 Maar ook met vogelpoep worden ze oud 😆 Ben nu zwanger van de tweede en zo benieuwd hoe hij gaat zijn. Geniet lekker van de kleine…. 😊😘

  #10485499 Quote

  Inderdaad gewoon goed opletten. Leg een groot kleed neer met speelgoed en dan creëer je al een speelhoekje. Je kunt niet voorkomen dat je kindje daar af kruipt, maar laat ze lekker op onderzoek uitgaan. Je kan moeilijk je kindje altijd binnen houden, ook met 1 of 2 jaar kunnen ze nog makkelijk dingen in hun mond stoppen, dus ‘gevaarlijk’ is het de komende jaren toch nog wel. Je moet er gewoon bij blijven en in de gaten houden, maar ook dat blijft zo met een kind van 1 of 2 jaar.

  Ik deed altijd een oude legging aan zolang ze kropen, zodat de knieën niet kapot gingen. Uiteindelijk is dat maar 1 zomer, volgend jaar loopt je kindje en is het weer makkelijker.

  Een idee is misschien nog een baby schommel ophangen? Dan kan ze heerlijk een kwartier schommelen en zit ze hoog en droog en veilig 😉

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen