Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tweede Auto Nodig

 • Auteur
  Berichten
 • #10329352

  Hoi hoi, 

   

  Ik ben half september uitgerekend van ons eerste kindje. Momenteel hebben we 1 auto (een Peugeot 107). Deze willen we binnenkort verkopen en een grotere familieauto aanschaffen. Maar nou zitten we een beetje te twijfelen of we deze niet zullen houden en er gewoon een tweede auto bij zullen kopen. We vinden het allebei best een flinke kostenpost om 2 auto’s te hebben en wanneer we er maar 1 aanschaffen en deze inruilen is ons budget groter en kunnen we een wat nieuwere auto kopen. Ook sparen we liever voor onze bruiloft volgend jaar. Ik fiets nu al iedere dag naar mijn werk, is een half uurtje fietsen enkele reis en het is ook nog eens goed voor mijn conditie en bekken. Ik denk zelf dat het wel kan 1 auto, ik ga straks 3 dagen werken en dan brengt mijn vriend ons kind naar het kdv en de oppasoma’s. En de dagen dat ik vrij ben gaat hij met het ov en heb ik de auto zodat ik niet aan huis gebonden ben. Maar echt iedereen in mijn omgeving vindt dit heel raar en raad het ons af om maar 1 auto te nemen. Het is natuurlijk een luxeprobleem, maar toch ga ik nu ineens twijfelen hierdoor. 

  Nu vraag ik me af, zijn er mensen die een baby hebben en maar 1 auto en lopen jullie tegen bepaalde zaken aan waar je echt eigenlijk een tweede auto nodig hebt? 

  Het zal wel door de hormonen komen dat ik ineens zo beïnvloedbaar ben. Normaal heb ik daar geen last van. Nu krijg ik het verstikkende idee dat ik dalijk geen vrijheid meer heb als we maar 1 auto hebben. Ik voel me dan zo stom dat ik het me ineens zo aantrek wat andere mensen zeggen/denken. 


  Bezig bijtje
  Bijdrager
  #10329355 Quote

  Wij hebben 1 auto. Man gaat met de fiets naar het werk. Ik met ov of auto. Ik loop eigenlijk nergens tegenaan


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10329356 Quote

  Wij hebben ook maar 1 auto. M’n man gaat op z’n scooter naar z’n werk. Als ik vrij ben en het is noodweer gaat hij wel met de auto, maar verder eigenlijk niet. Wij hadden eerst ook 2 auto’s, waarvan er 1 voornamelijk stil stond. Nogal zonde van het geld vonden wij. Verder doe ik veel lopend of met de fiets en als ik ergens heen wil met de auto zorgen we ervoor dat m’n man niet met de auto gaat. Eigenlijk geen problemen of dingen waar we tegenaan lopen. Scheelt vooral veel geld dat we wel beter kunnen gebruiken. 

  #10329358 Quote

  Haha, wij hebben helemaal geen auto en mis hem totaal niet. Dus het ligt heel erg aan de omgeving waarin je woont denk ik. 

  Het is natuurlijk sowieso niet nodig. 

  #10329361 Quote

  Wij hebben 1 auto. Mijn man fietst naar werk (25 minuten) en ik ga met de auto naar werk en zet onze dochter af. Ik vind 2 auto’s echt onzin. Mijn man houdt van fietsen en we zijn nooit apart onderweg. In onze straat zijn wel meer jonge gezinnen met 1 auto.

  We wonen trouwens in een groot dorp op zo’n 15km van Amsterdam, dus niet echt platteland, ook niet echt stad. 


  Mano S
  Bijdrager
  #10329362 Quote

  Wij ook 1 (gezins)auto en fietsen voortaan allebei naar ons werk. 30 minuten  

  Goed te doen en inderdaad maar net wat je gewend bent. Goede regenkleding scheelt al veel haha 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Fleurol
  Bijdrager
  #10329365 Quote

  Wij hebben er ook 1. Wij zitten aan een elektrische bakfiets te denken om de auto nu meer te kunnen laten staan en toch gemakkelijk kinderen vervoeren. Misschien is dat ook wat voor jullie?


  Mabesi
  Bijdrager
  #10329369 Quote

  Ik heb geen rijbewijs, dus doe alles lopend of op de fiets en een enkele keer met het openbaar vervoer. Mis het soms als de regen met bakken uit de lucht komt vallen 😉 maar verder absoluut niet nodig! 


  Peach
  Bijdrager
  #10329370 Quote

  Wij hebben er sinds ons zoontje is geboren 2. Maar dit vooral omdat mijn reistijd een uur was en nu dus een half uur.

  Ook vond ik het een fijne gedachte dat ik meer vrijheid had als ik thuis was. Maar mijm vriend heeft dan ook altijd de auto mee naar zijn werk. Ook was ik blij met de extra auto toen ik laatst naar de huisartsenpost moest met de kleine en mijn vriend was werken 😉

  Maar alleen daarvoor hoef je er geen te kopen haha

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct