Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tweede Huilbaby

 • Auteur
  Berichten

 • Lelala
  Bijdrager
  #10464080

  Hoi! 
  Hoe dichter ik bij mijn uitgerekende datum kom hoe meer het begint te spelen. 

  Onze eerste dochter was een huilbaby zonder aantoonbare lichamelijke oorzaak.  Soms wel 10 uur op een dag, sliep amper en was heel alert. Huilde bijna altijd behalve in de draag zak en tot een maand of 7-8. Dit heeft enorme impact gehad op ons als persoon. 

  ik ben nu zwanger van de tweede dochter en ben Toch wel een beetje bang dat het ons weer overkomt. 

  natuurlijk weet je dit nooit van te voren maar ben er wel een beetje aan toe om gerust gesteld te worden 😂

  Wie is er bekend met een huilbaby en kreeg de tweede keer een hele rustige droom baby? 

  Onze oudste is nog steeds lekker temperamentvol maar in mijn ideale wereld ben ik straks het liefst drukker met de peuter dan de baby 😄


  Rcl
  Bijdrager
  #10464083 Quote

  Geen ervaring mee maar als de draag doek erg geholpen heb zou ik dan zoeken naar fijne draagdoek


  Mama Van Y
  Bijdrager
  #10464085 Quote

  Hey! Wat een herkenbaar verhaal hier exact hetzelfde.. nu ook uitgerekend in februari en inderdaad nog wel erg lang last van gehad.
  Zij heeft wel maagzuurremmers gehad uiteindelijk..
  Zoals je omschrijft doet het wat met je als persoon. Ik ben ook een beetje huiverig, maar we hebben de eerste ook overleefd. Ons dochtertje is ook nog steed erg temperamentvol . Ik hoop ook op een relaxte baby 🍀. Anders weer veel loop uren in de draagzak🙈. Wanneer ben jij uitgerekend?! Heel veel succes en een relaxte baby toegewenst!!


  Lelala
  Bijdrager
  #10464087 Quote

  Ik ben uitgerekend in augustus 😄🤞🏼

  als je moet dan moet je (draag zak) maar ga ervan uit dat het met een temperamentvolle peuter wel next level is haha 😂 dan maar hopen dat de baby ook in de draag zak wil 😝 

  Kortom heel veel voorbarig denkwerk waar ik niet zoveel aan heb maar lukt me niet om ermee te stoppen.. zo’n gigantische indruk heeft het eerste jaar met de oudste achtergelaten. Is voor mensen die het niet hebben meegemaakt niet te bevatten. 
  Daarom gewoon een beetje op zoek naar succes verhalen 🤣 waar ik ook vrij weinig aan heb maar wel fijn om te lezen haha 

  jij ook heel veel succes 🍀 komt vast goed, toch!? 😅


  JannekeN
  Bijdrager
  #10464095 Quote

  Hier nog een moeder met dezelfde vragen. Onze zoon was als baby heel onrustig. Dit had een verklaarbare reden, maar was niet altijd makkelijk. Nu ik zwanger ben van de 2e zie ik mezelf alweer dagen met mn baby op de arm, terwijl onze peuter van alles doet wat niet mag. Maar komt tijd, komt raad!


  WBM
  Bijdrager
  #10464096 Quote

  Mijn broer was een huilbaby zeker ook tot een maand of 7, en ik was heel rustig en makkelijk dus er is hoop dames! Succes allemaal 🍀😄

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

  MamavanSLN
  Bijdrager
  #10464097 Quote

  Ook ik vraag me hetzelfde af… Onze 2 zoon was ook een enorme huilbaby die niet of nauwelijks sliep. De kraamverzorgster schreef na afloop van de kraamweek al op succes met deze onrustige baby. Van alles geprobeerd, huisarts, cb, andere voeding, ziekenhuis… Maar niets hielp. Het eerste jaar als heel zwaar ervaren.

  Maar… onze oudste was een hele makkelijke baby! Sliep met 8 weken door, en deed alles zoals je van tevoren bedacht. Dus ik weet wel dat 2 kinderen enorm kunnen verschillen. Er is dus hoop.

  Nu maar hopen dat onze 3e op d’r oudste broer lijkt

  #10464108 Quote

  Ik snap je angst helemaal. Onze zoon had verborgen reflux en daar hebben wij een zwaardere babyfase door gehad. Ik was erg blauw dat onze dochter dit ook zou hebben. Ze heeft het niet! Dus het kan zo maar anders zijn 🙂 ik hoop voor jullie hetzelfde!


  StephW
  Bijdrager
  #10464109 Quote

  Mijn dochter was precies wat jij beschrijft! Wat een drama.. sinds 5 weken mama van dochter 2, en die is best relaxt! Huilt veeeeeel minder en kan ik gewoon in de box laten slapen, hoera! Tuurlijk heeft ook deze dr momenten van onrust, maar mega verschil. Dus het kan zeker heel anders zijn de 2e x! Ook de bevalling trouwens, nr 1 was 24 uur met remifentanil en knip+pomp. Nr 2 was 12 uur zonder pijnstilling en nauwelijks ingescheurd. Ik duim dat het bij jou ook beter zal zijn dan bij nr 1!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct