Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tweede kindje

 • Auteur
  Berichten
 • #10188693

  He hoi,

  Wij hebben sinds augustus een zoontje. Hij is bijna 8,5 maanden oud nu.

  Nu praat mijn echtgenoot steeds over een tweede kindje, hij zit dit al wel zitten. Nu twijfel ik zelf nog heel erg, begrijp me niet verkeerd ook ik wil dit heel graag, alleen ben ik bang voor de reacties voor de buitenwereld. “Nu al? De eerste is nog geen jaar”.

  Ik besef dat het pittig zal zijn, twee kleine kids.. 

  Iemand die in hetzelfde schuitje zit en mij de voor en nadelen kan vertellen?

  Ik vind het toch erg lastig om een beslissing te nemen.

   

  Liefs


  Deeehv
  Bijdrager
  #10188697 Quote

  Mijn zus en ik schelen 13 maanden met elkaar. Wij zijn echt samen opgegroeid, en plukken we nu nog steeds de vruchten van. Ze is meer dan alleen een zus.

  De eerste jaren lijkt me pittig maar daarna ideaal. Kinderen kunnen samen spelen terwijl paps en mams nog even in bed liggen bv


  Marise22
  Bijdrager
  #10188699 Quote

  Ik ben inmiddels 8 maanden zwanger van ons tweede kindje. De eerste is straks 1,5 jaar oud als de baby geboren wordt. Het was een bewuste keuze, ondanks dat wij niet hadden verwacht heel snel zwanger te raken (goede reden daarvoor). Ik merk dat deze zwangerschap een heel stuk zwaarder is dan de eerste. Naast dat mijn lichaam gewoon nog niet helemaal fit was van de eerste zwangerschap, heb ik nu ook een drukke dreumes rond rennen die veel aandacht wil. En dan straks een hele zware periode met 2 kindjes.

  Als ik het nu zo bekijk, had ik liever nog even gewacht, tot de oudste wat zelfstandiger was. Aan de andere kant als ze straks wat groter zijn is een klein leeftijdsverschil misschien wel fijner. Ik wacht het af. 

  #10188733 Quote

  Ik ben ook weer zwanger van de tweede en de eerste is straks ook 1.5 als de kleien geboren wordt. Wij hebben hier bewust voor gekozen en ervaar het nog niet als extreem zwaar ondanks dat ik een paar keer per dag moet overgeven. Tot nu toe nog heel blij met deze keuze.


  Mamasindsfeb
  Bijdrager
  #10188736 Quote

  Ik ben bevallen op 9-2-2018 (19 feb was uitgerekende datum) van ons eerste kindje, op 1-3-2019 bevallen van ons 2de kindje (25 feb uitgerekend). Sterker nig, de datum van de laatste menstruatie was zowel in 2017 als 2018, 17 mei, dus precies bevrucht in dezelfde week. Ik raakte dus zwanger toen ons zoontje net 3 maanden was en ik kan alleen maar zeggen hoe heerlijk het is. De oudste is supertrots op zijn broertje en het gaat bij mij iig heel goed. De tweede baby, zeker als alles nog zo vers is, maakt mij een stuk relaxtere moeder, omdat ik niet meer zo stress bij elk huiltje of pijntje. De jongste is meegegroeit in het ritme van de dag! Je mag altijd een priveberichtje doen..


  Ninel
  Bijdrager
  #10188741 Quote

  Onze eerste is nu 7 maanden en wij zijn ook net weer begonnen met proberen. Willen er 1,5 – 2 jaar tussen, mocht het nou meteen lukken dan is het een jaar  en 4 maanden maar dat vinden we ook niet erg. Ik twijfelde ook heel even en denk dat het op het begin wel ff zwaar zal zijn, maar kijk er vooral erg naar uit.

  Reacties van andere zou ik me niet druk om maken, gaat om jullie gezin en jullie keuze 

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool

  W83
  Bijdrager
  #10188755 Quote

  Tussen mijn kleintjes zit net 2 jaar tussen. Ik wou ook snel weer ivm mijn leeftijd en wij misschien 3 kinderen willen. Uit ervaring kan ik zeggen dat het zeer zwaar kan zijn. Ze zitten in de peuterpubertijd en eisen best veel aandacht en kun je vaak geen rust nemen. Ik had bekkeninstabiliteit dus eigenlijk ook veel rust nodig. Ik merkte toen de jongste 6 maanden oud was, het makkelijker werd. Dan is de oudste ook gewend om de aandacht te delen en kunnen ze al een beetje samen spelen. 


  MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10188791 Quote

  Toen onze oudste 6 maand was zijn wij er weer voor gegaan. Met de gedachte: stel het lukt na 3 maand proberen al, dan zit er 1,5 jaar tussen! 2 weken later had ik een positieve test in handen en dat was toch wel even schrikken… De zwangerschap was zwaar, en met een jonge baby/dreumes werd dat niet makkelijker. 

  Maar nu 2 maandjes geleden ben ik bevallen, de oudste was toen 1 jaar en 4 maanden. En het is heerlijk! De jongste is tot nu toe een hele makkelijke baby, maar ik merk ook dat we er als ouders veel relaxter in staan. We weten nog heel veel van de babytijd van de oudste en bovendien moet deze baby mee met het ritme dat er al is. 

  Hoe vaak ik ook tijdens de zwangerschap heb gedacht: we hadden moeten wachten, wat doen we ons zelf aan, hoe ga ik dat ooooit doen met 2 kleine kindjes… Ik vind het fantastisch, als ik die twee blije kindjes zie dan smelt ik helemaal 🙂


  Suffjuh
  Bijdrager
  #10188868 Quote

  Mijn zoontje was 1jaar en 2 maanden toen ik mijn spiraal liet verwijderen. Maand later was ik zwanger. Nu ben ik een week voor z’n 2 e verjaardag bevallen en hij is zo lief voor zn broertje. Zou het Zo weer doen ook al was de zwangerschap nu wel moeilijker door mijn kwalen en de zorg voor mijn oudste zoon.  

  Mijn man en zussen schelen allemaal 2 jaar en merk dat dat super leuk is .😊

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct