Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tweede miskraam?

 • Auteur
  Berichten
 • #10155146

  Goedemorgen iedereen, 

  Ik behoor tot de gelukkige vrouwen die zwanger wordt zonder heel veel moeite. Echter lijkt het erop dat ik tot de groep vrouwen behoor die niet door het eerste trimester heen komt. 

  Afgelopen jaar heb ik een miskraam gehad met 7,5 week. Net nadat we de eerste echo met kloppend hartje hebben gezien. Het toenemende  bloedverlies met stolsels was geen goed teken, en dat werd door de verloskundige bevestigd toen de echo geen kloppend hartje meer liet zien. 

  Een klein jaar verder, is de test weer positief. Jeuj!

  Maar, sinds gister is er weer bloedverlies en nu ook menstruatiekramp. De verloskundig ziet nog geen reden voor paniek aangezien het er nog niet ‘uit loopt’, maar dat geeft mij geen geruster gevoel eerlijk gezegd. 

  Het bloedverlies is nu ruim 24 uur aan de gang, en telkens bij het afvegen zit er bloed bij. Vanmorgen tijdens het douche ook een stolsel gevonden. Je begrijpt natuurlijk dat de moed mij direct in de schoenen zakte. 

  Een echo maken nu heeft geen zin, ik ben 6 weken en 3 dagen. De kans dat er al een kloppend hartje te zien is, is klein. Dus hoe dan ook, een echo zonder kloppend hartje nu, is nietszeggend. 

  Maandag de 21ste staat de afspraak voor de eerste echo. Dan weten we waarschijnlijk meer. 

  De vk heeft mij verteld dat ik positief moet blijven, maar het voelt allemaal een beetje alsof ik mezelf voor de gek hou. Mijn onderbuik gevoel is niet goed. Ik vrees dat het 5 lange dagen worden…

   


  Rosiee
  Bijdrager
  #10155160 Quote

  Wat vervelend dat je al een miskraam hebt gehad, dan zijn die eerste weken al extra spannend en met het bloedverlies snap ik dat je heel ongerust bent. Volgens mijn verloskundige zou je vanaf 5 weken en 6 dagen een hartactie kunnen zien, soms een paar dagen laten. Ik zou daarom verwachten dat ze met 6 weken en 3 dagen wel een echo maken. Mijn eerste zwangerschap werd een missed abortion en bij de tweede zwangerschap kreeg ik echo met 6 weken en 2 dagen. Misschien kan je vragen om toch nog een echo te doen voor het weekend?


  Rosiee
  Bijdrager
  #10155161 Quote

  Ze kunnen dan in ieder geval wel controleren of er nog een vruchtje zit of dat het er al uit is 🙁


  Hannah Laura
  Bijdrager
  #10155169 Quote

  Echo kan misschien nog niet maar hCG waarde in je bloed meten kan wel al! Als dit stijgend is zit je goed, als het dalend is weet je genoeg… Is dit een optie?


  Amberle
  Bijdrager
  #10155195 Quote

  Sorry voor de detail vragen, maar is het helderrood bleodverlies? En heb je maandverband nodig of kan je het af met een inlegkruisje?

  Ik herken je verhaal heel goed. ik heb zelf al meermaals een miskraam gehad en tijdens het eerste trimester van deze zwangerschap had ik op week 7 een eerste zeer zware bloeding met stolsels en veel bloedverlies. Ik dacht ook gelijk dat het gedaan was aangezien ik al heel de dag buikkrampen had en dan het bloedverlies… Vanaf dan heb ik wekelijks bloedverlies gehad. Vaak enkel bij het afvegen, maar bij week 12 opnieuw een hele zware bloeding…

  En nu ben ik alweer 19 weken ver… het hoeft dus niet perse slecht nieuws te zijn, maar ik begrijp je bezorgdheid!

  Ik hoop dat je snel meer weet positief of negatief, maar dat je van die onzekerheid af bent.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct