Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tweede moderna vaccinatie in eerste trimester

 • Auteur
  Berichten

 • Lorraine
  Bijdrager
  #10455145

  Hoi dames,

  Ik ben een aantal weken terug met Moderna gevaccineerd. Toen wist ik nog niet dat ik zwanger was, achteraf was het 2 dagen na de bevruchting. Ik maak me daar niet zo’n zorgen over. Ik vind de tweede prik een beetje spannender aangezien de kans op bijwerkingen en koorts daar groter is. Schijnbaar is koorts vooral “gevaarlijk” binnen de eerste 8 weken zwangerschap. De tweede prik staat bij mij gepland rond de 6 weken zwangerschap.

  Zitten er anderen hier in dezelfde situatie? Welke keuze mbt die tweede prik maken jullie en waarom? 


  Mateke
  Bijdrager
  #10455165 Quote

  Ik had mijn eerste prik AstraZeneca rond de 7-8 weken en heb toen ook wat verhoging gehad. Zowel mijn huisarts als mijn gynaecoloog zeiden toen dat dat geen kwaad kon als je maar een dagje of 2 een beetje koorts had. Een week of langer hoge koorts hebben is wel schadelijk. Je kan ook altijd paracetamol nemen als je je echt niet goed voelt. Je hoeft je zeker geen zorgen te maken! Ik ben ondertussen 18 weken ver en alles gaat gewoon goed hier met de baby ☺️.


  Minni
  Bijdrager
  #10455193 Quote

  Deze vraag zou ik aan je huisarts of gynaecoloog voorleggen. Misschien kun je de vaccinatie sowieso een paar weken uitstellen?


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10455198 Quote

  Ik ben niet zwanger maar wel met moderna gevaccineerd.. De eerste prik geen last, van de 2e idd beroerd, koorts, koude rillingen… Maar t duurde nog geen 24 uur… Mn collega met wie ik samen ging prikken heeft 0 klachten gehad 👍🏻

  #10455199 Quote

  Ik heb ook met dit dilemma rond gelopen. Testte woensdag positief en vrijdag stond mijn tweede vaccinatie gepland met moderna. Ik was op het moment van prikken 4 weken en ervoor gekozen om me niet in te laten enten.
  Gynaecoloog adviseerde om het wel te doen maar vond het het eng.


  Lorraine
  Bijdrager
  #10455204 Quote

  Hoi Minni, ik snap je advies. Echter heb ik al met iedereen gebeld en ze geven allemaal ander advies. De keus ligt dus bij mij, vandaar dat ik hier raad vraag!

  Ja lastig dat sommige geen last hebben en sommige koorts. Als het maar 1 dagje is, is het inderdaad niet zo heel gevaarlijk geloof ik. Maar toch.. ik weet het nog niet zo goed.

  @gebruiker1033-
  Weet jij of we eventueel in een later stadium nog aan de beurt komen komen op basis van leeftijd? Ik zou de prik in begin derde trimester bijv wel graag willen omdat Corona tijdens dat trimester nog veel erger is. Het zou me wel een fijn idee geven om gevaccineerd te zijn maar gewoon niet zo vroeg in mijn zwangerschap.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Lorraine
  Bijdrager
  #10455205 Quote

  Evi en Mateke, iig dank voor jullie geruststellende woorden 🙂


  Tesssa
  Bijdrager
  #10455230 Quote

  Natuurlijk moet je doen wat goed voor jou voelt, maar ik zou hem wel haken. Koorts is idd niet zo goed in de zwangerschap, maar dan gaat het vooral om hoge koorts die lang aanhoudt. Dat is bij deze prik niet te verwachten. En ik denk dat de voordelen van volledig ingeënt zijn (zeker als zwangere), opwegen tegen de nadelen en bijwerkingen die je misschien niet eens gaat krijgen.. 

  Succes met je keuze! 


  Taps
  Bijdrager
  #10455233 Quote

  Dit blijft altijd lastig. In februari mijn eerste prik van astra gekregen. Toen ik aan de buurt was voor mijn 2e vaccinatie was ik zwanger. Ik heb de keuze gemaakt om mijn 2e niet te halen, puur om het feit dat ze niet kunnen weten welk effect het heeft op de baby op langer termijn.
  Het stelt mij gerust dat de besmettingen dalen en dat straks de meeste mensen om mij heen gevaccineerd zijn. De kans om corona op te lopen wordt dus steeds kleiner. Ook moet ik vanaf 28 weken ander werk doen ivm het risico. Mijn tweede prik of eventueel weer een nieuwe prik haal ik wel weer als ik bevallen ben.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct