Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Tweede Trimester Is Kt Wie Nog Meer

 • Auteur
  Berichten

 • Samlarissa
  Bijdrager
  #10203495

  Hi!

  De eerste 12 weken heb ik nergens last van gehad, joepie! Dacht ik… te hard gejuicht want vanaf week 13 kreeg ik zo last van lage rugpijn wat mijn bekken schijnt te zijn en loop bij de fysio en zij raadde me ten zeerste af om weer te gaan werken omdat ik een zittende kantoorbaan heb. Balen, janken alles!

  Ook ben ik veeel vermoeider dan in de eerste 12 weken. En ik las toch echt overal dat het tweede trimester veel fijner was. Guess not? Wie heeft dit nog meer? 


  TS
  Bijdrager
  #10203509 Quote

  Helaas hier zelfs 3 verrotte trimesters. Ik behoor helaas niet tot de gelukkigen die zwanger zijn zelf leuk vindt. het doel in oog houden is het belangrijkst. #aftellen.

  #10203510 Quote

  Hi,

  Ik had het ook begin tweede trimester! Veel last van rugpijn, mijn liezen deden zeer.. Maar bij mij werd het na 2/3 weken weer minder! Nu 35 weken en nergens last van!

  Ik hoop dat het bij jou ook minder wordt. Het is namelijk echt geen pretje als je dat hebt:( 

  #10203530 Quote

  Bij mij werd het tweede trimester pas fijner met ongeveer 20 weken. En dan begint al heel snel het derde trimester waarin alles kei hard terug komt. Maar ja, een kindje krijgen is nou eenmaal niet makkelijk. Wel dubbel en dwars waard als je t mij vraagt 


  MariekeSep
  Bijdrager
  #10203556 Quote

  Hier nog 1! Helaas flinke last van bekkeninstabiliteit en continu pijn. Mijn fysio raadde aan juist te blijven werken maar wel minder (6 i.p.v. 8 uur per dag). Ik kan nog wel echt genieten van mijn zwangerschap als ik de kleine voel ronddraaien maar het begint wel echt zwaar te worden. Ik had t.o.v. nu eigenlijk bijna geen kwaaltjes in het eerste trimester dus zou graag wisselen ;-).

  #10203580 Quote

  Naast bestwel heftige rugpijn heb ik geen kwaaltjes (gehad). Wel erg vervelend inderdaad die rugpijn, dat begon bij mij zo rond de 19 weken en is helaas niet meer gestopt. Helpt bij mij om te zwemmen, of op zo’n bal te zitten. 

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10203766 Quote

  Hoe ver ben je in het tweede trimester? Het kan zomaar over een weekje beter gaan hoor 😉

  Ik zit nu in het derde trimester, mn lijf wordt zwaar en onhandig en ik kan mijn dochter van 1.5 jaar niet makkelijk meer tillen.. frustrerend, vooral als ze almaar aan mn been hangt.

  Ik hoop voor je dat je lijf weer wat beter gaat voelen de komende weken en dat je weer een beetje kan gaan werken.. ik zou gek worden als ik al zo vroeg in mn zwangerschap thuis zou zitten. En probeer ook écht te genieten, misschien wordt het alleen maar zwaarder! 

  En bedenk dat als je ooit een tweede kindje krijgt, het allemaal nog 100x zwaarder is, pak nu het kan je rust!


  Roos van Dijk
  Bijdrager
  #10203812 Quote

  Hier ook de meeste klachten gehad tussen 20 en 30 weken. Net als bij mijn eerste zwangerschap. Wachten duurt lang… snel rugpijn, pijnlijk bekken en hormonaal helemaal uit balans. Het was echt niet leuk.

  Daarom heb ik ervoor gekozen om vanaf 34 weken met verlof te gaan zodat ik weer even kon opladen. Dat heeft gewerkt en heb nu, met 40 weken, eigenlijk weinig klachten meer. Hopelijk voel je je snel beter!


  Suuzels
  Bijdrager
  #10204713 Quote

  Hier ook, al is het niet zo erg als bij jullie 🙂

  Nu in de 14e week, maar vermoeider dan eerste 12 weken en nu ook een blaasontsteking… Meer mensen ervaring mee?

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen