Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tweede zwangerschap?

 • Auteur
  Berichten

 • JomieJW
  Bijdrager
  #10102896

  Hoi dames,

  Ik heb een vraag aan de vrouwen die allen al een tweede zwangerschap hebben meegemaakt of daar nu middenin zitten. Oktober 2017 ben ik bevallen van onze eerste zoon en ik heb tot hij 9 maanden oud was volledig borstvoeding gegeven. Sindsdien ben ik aan het afbouwen en ik geef nu nog 1 nachtvoeding indien nodig. Blijkbaar zijn mijn hormonen in getale aanwezig, aangezien ik nog helemaal geen menstruatie heb gehad sinds mijn bevalling. Helemaal niet erg, maar nu hebben mijn man en ik ongeveer 3 weken geleden besloten om voor een tweede te gaan.

  Sinds een week heb ik weer erg veel last van brandend maagzuur (te herkennen nog uit mijn zwangerschap), hoofdpijn, regelmatig ‘plopjes’ in mijn baarmoeder, ontzettend veel plassen (soms zelfs ’s nachts eruit voor een toiletbezoek), regelmatig menstruatiekrampen in buik en uitstralend naar de rug, ontzettend veel honger en gewoon een raar gevoel. Ik vraag me af of het dan toch al raak kan zijn, of mijn eisprong inderdaad toch al op gang is gekomen. Ik heb deze week een keer getest, voor de zekerheid vanwege foto’s bij de tandarts, maar deze was nu nog negatief. Op internet wat zitten rondzoeken (ik weet het, moet je niet doen) en daar blijkt dat je eventueel toch al eerder symptomen kan hebben. Maar goed, ik heb nog geen menstruatie gehad, dus met mijn nuchtere hoofd weet ik dat dit net zo goed voortekenen van een menstruatie kunnen zijn. Enige wat daarbij blijft knagen is dat dit al een week aan de gang is en er nog geen menstruatie te bekennen valt.

  Herkennen de dames die een tweede zwangerschap hebben gehad dit of eventueel de vrouwen die nu voor de tweede keer zwanger zijn? Hoe lang duurde het voor de menstruatie weer op gang kwam (ook met zo lang borstvoeding geven) en hoe merkte je dat je weer zwanger was? Zeer benieuwd naar alle verhalen!

  Groetjes Jomie


  JomieJW
  Bijdrager
  #10102897 Quote

  Moet er trouwens wel bij zeggen dat ik deze week ook de nachtvoeding ga afbouwen, dus dat ik na deze week geen borstvoeding meer zal geven!


  KHCO
  Bijdrager
  #10102912 Quote

  Hoi hoi

  geen ervaring met zwanger willen worden en nog borstvoeding geven maar hier wel direct na eisprong (die voelde ik) menstruatiekrampen, pijnlijke borsten en vermoeidheid. Ik wist dus wel dat ik zwanger was maar tests pas na 10 dagen met een early test positief!

  ik zou dus nog even wachten met foto’s bij de tandarts tenzij je echt vergaat van de kiespijn. Ik heb rond de 17 weken wel een foto moeten laten maken, volgens de tandarts kan dit eigenlijk Gwen kwaad omdat de straling minimaal is en het niet in de buurt van je buik komt. 

  Hopelijk is het raak voor jullie!


  JomieJW
  Bijdrager
  #10103050 Quote

  Hoi KHCO,

  Bedankt voor je reactie! Wat apart dat jij meteen na de eisprong vanalles voelde. Ik voelde eerst nooit mijn eisprong, maar heb een paar weken geleden wat steken rechts gevoeld, in de buurt van mijn heup(net erboven, aan de voorkant). Of dit mijn eisprong is geweest… Ik zou het niet weten! Voor mijn eerste zwangerschap was ik zeer onregelmatig met mijn menstruatie, dus ik vraag me af of dit nu weer zo is. 

  Ik wacht het nog even af, maar nogmaals bedankt voor je reactie! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct