Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tweeling 6 Weken Oud Huilt Heel Veel

 • Auteur
  Berichten
 • #10469628

  Wij hebben een tweeling van nu (bijna) 6 weken oud (geboren met 37+6). Al sinds de geboorte huilen ze veel en slapen ze slecht. Het slapen gaat nu iets beter, vooral ’s nachts: als we ze inbakeren, in slaap wiegen en white noise afspelen slapen ze soms tegelijkertijd wel 3 a 4 uur door. Overdag is het nog een probleem en doen we ze vaak maar in de draagdoek omdat ze daar wel in slapen. 

  Waar we het meeste mee zitten, is dat ze erg veel huilen. Ze hebben soms last van krampjes of zijn oververmoeid, maar vaak weten we niet wat er aan de hand is en lukt het ons niet om hen te troosten. Bijna alles gaat met (heel hard) gehuil: verschonen, aankleden, in bad gaan, een boertje laten. Ik geef borst- en flesvoeding en bij beide is het zo dat ze na de voeding vaak nog steeds huilen. Ik probeer ze wel eens wat meer te geven, omdat ik bij borstvoeding niet precies weet hoeveel ze hebben gedronken, maar dan gaan ze alleen maar spugen dus dan lijkt het me toch dat ze vol zitten. Ze groeien overigens goed!

  Soms is een van de twee alert en rustig als je die na de voeding knuffelt en veel aandacht geeft, maar als ik in mijn eentje ben kom ik handen tekort, waardoor ik dan met twee huilende baby’s zit.

  Mijn man gaat binnenkort weer aan het werk en ik zie er best tegenop om dit allemaal in mijn eentje te doen. Na de voeding is het namelijk echt een opgave om ze in slaap te krijgen en lekker samen zitten en knuffelen is er niet bij, ze huilen en schreeuwen alles bij elkaar en ik kan ze niet tegelijkertijd aandacht geven. Ik word hier best onzeker van. Ik doe ze als ik alleen ben maar vaak in de Minimonkey Twin Carrier om ze in slaap te krijgen, dat vinden ze erg fijn en is het enige wat werkt. 

  Ik weet gewoon niet waar het aan ligt en word er onzeker van. Doe ik iets verkeerd? Geef ik ze teveel of te weinig voeding? (Volgens het CB niet.) We hebben geen vaste routine qua voedingen omdat dat ons gewoon niet lukt. Soms hebben ze na anderhalf uur alweer honger (denken we tenminste) en soms na 4 uur, we wachten tot ze zelf wakker worden of tot er (als ze tussen 2 voedingen door constant wakker zijn geweest) 2 a 3 uur voorbij is. 

  En hoe kan ik ze troosten als ik letterlijk handen te kort kom? Hier misschien tweelingenmama’s die wat nuttige adviezen hebben??? Ik kan straks ook niet 9 uur per dag met de Minimonkey Twin Carrier rondlopen, haha… 


  Marmara
  Bijdrager
  #10469632 Quote

  Lieve mama!

  Wat is dat ontzettend zwaar hè, als ze zoveel huilen!! Ik zou je aanraden om eens lang een osteopaat te gaan! Dit heeft bij ons en kennissen enorm veel geholpen. Er bleek wat wat vast te zitten in de nekwervels. We kregen er een ander kind voor terug! Ik hoor erg veel positieve reacties van mensen die bij een osteopaat zijn geweest!

  Succes!!
  Liefs


  NasCar
  Bijdrager
  #10469634 Quote

  Hier hetzelfde gehad als bij Marmara. Naar de osteopaat geweest en mijn dochter was een stuk vrolijker. Bij haar was het iets met een rib. Zeker omdat je zegt dat het heel hard huilen is lijkt het er op alsof ze ergens pijn hebben.


  Just-Me
  Bijdrager
  #10469652 Quote

  Idem, zelf nog geen moeder, maar vanuit mijn pedagogische achtergrond hoorde ik veel verhalen over osteopaten. Goede resultaten bij baby’s die veel huilden en soms ontroostbaar leken en/of slecht slapen. Sterkte, lijkt me erg pittig 🍀


  Famkeh
  Bijdrager
  #10469667 Quote

  Geen tweelingmoeder, maar wel ervaring met een baby die veel huilde. Onze oudste is met 37 weken geboren. Kindjes die eerder geboren zijn, hebben vaak minder ontwikkelde darmen en daardoor meer krampen.

  Qua voeding doe je het volgens mij prima. Wat bij ons hielp was overdag op de klok voeden (om de 3 uur, +- 30minuten), en snachts op verzoek. Vaker voeden leverden hier alleen maar meer krampjes op, de darmen krijgen dan geen rust tussendoor. Na de voeding veel rechtop houden (eerst over de schouder om te boeren uiteraard) en inderdaad in een draagzak was ideaal, lekker strak tegen je aan en daardoor wat druk op de buik. Na een half uurtje draagzak kon ik hem dan vaak wegleggen in de box.

  Na ongeveer 3 maanden waren bij onze oudste toen de krampjes duidelijk minder.

  Nemen je kindjes een speentje om te troosten? Ook als je kindje bijvoorbeeld 1.5u na de voeding zich meldt / huilt, kan je kijken of het helpt om de speen er in te doen. Onze jongste had weliswaar amper krampen (geboren met 42 weken) maar grote zuigbehoefte, dus hij kreeg al vrij snel de speen nadat hij praktisch halve nachten op mijn vinger had gezogen. Met speen een totaal ander kind! 

  Heel veel succes!! Lijkt me inderdaad erg pittig met 2 kleintjes zo!


  DikkertjeDap
  Bijdrager
  #10469670 Quote

  Hey ik ben er eentje van een tweeling en als ik van slag was hielp het om mij bij mijn zusje te leggen. Liggen ze nu ook samen?

  Lees ook: Alles over doorslapen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct