Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Tweeling Kans

 • Auteur
  Berichten

 • Ramboo
  Bijdrager
  #10392195

  Hallo allemaal! 

  In 2019 was ik zwanger van onze eerste zoon. Nog voordat we een eerste echo hadden gehad, heb ik van een agressieve leerling een stomp in m’n buik gehad en daarna bloedde ik heel erg. Diezelfde dag ben ik een vruchtje verloren. Ik was ongeveer 8 weken. Toen ik die middag naar de verloskundige ging, zag ze dat er nog een vruchtje zat waarvan het hartje prachtig klopte. Oftewel, we waren in verwachting van een tweeling. 

  Nu is mijn vraag: we gaan dit jaar proberen om voor onze zoon een broertje of zusje te maken. Is er dan een grotere kans dat het een tweeling zou kunnen worden of zijn de kansen gelijk aan de eerste keer? 

  Alvast bedankt voor het meedenken. Op internet vind ik erg tegenstrijdige berichten.

  #10392209 Quote

  Je weet niet of het een-eiig of twee-eiig was, dus dat is moeilijk te zeggen

   


  Carolinerkj
  Bijdrager
  #10392212 Quote

  Hoi rambo

  Wat een nare ervaring als je die stomp niet gehad had was,het dan wel goed gegaan?   of weet je dat niet .als er tweelingen in de familie zitten dan is de kans groter dat je weer een tweeling krijgt dacht ik, maar  als het gewoon toeval is dan is de kans denk ik net zo groot als bij andere stellen dat het weer twee zijn 

  Gr Caroline 

   

  #10392215 Quote

  Het zou kunnen.. de kans is bijvoorbeeld groter als er aan de kant van de vrouw meerlingen in de familie voorkomen.


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10392220 Quote

  Volgens mij is de kans alleen groter als er idd bij de vrouw twee-eiige tweelingen voorkomen (of bij sommige vruchtbaarheidsbehandelingen). Een-eiig is puur toeval voor zover nu bekend. Gezien je niet weet om welk type het ging, is er zo weinig over te zeggen. Volgens mij komen twee-eiige tweelingen in het algemeen wel vaker voor, maar dat zegt natuurlijk niks over wat het in jouw geval was.

  Heftig trouwens, om op zo’n manier een kindje te verliezen!


  Ramboo
  Bijdrager
  #10392403 Quote

  Bedankt voor alle reacties. Ik weet niet wat voor een soort tweeling het was. Ik heb ver terug een eeneiige tweeling in de familie. 

  Het is een beetje een dubbel gevoel. Ik wist natuurlijk niet dat ik zwanger was van een tweeling en uiteindelijk heeft eentje het overleefd dus de zwangerschap werd voortgezet. 

  Ik weet ook niet hoe het anders zou zijn gegaan. Of het vruchtje überhaupt had overleefd, geen idee.

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct