Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Twijfel 7

 • Auteur
  Berichten
 • #10491325

  Hi mama’s, Even een vraagje: ik ben 6 oktober uit gerekend maar twijfel over de omslagdoek of voetenzak om vanuit het ziekenhuis naar huis te gaan. Ik heb een omslagdoek niet te dun niet te dik en een koeka (Oslo) voetenzak redelijk dik. Voor welke optie moet ik kiezen  1 romper + kleding + dun vestje + mutsje + omslagdoek 2  romper + kleding + dun vestje + mutsje +  voetenzak  3 romper + kleding + mutsje + voetenzak  wat zouden jullie doen ? 

  en hoe zouden jullie het doen richting de winter ??

  #10491332 Quote

  Ik zou gaan voor 4. Romper, kleding, dik vest (borgvest) mutsje en voetenzak. Omslagdoek is leuk voor op schoot maar in de maxi cosi niet functioneel. 

  #10491333 Quote

  Hoi, ik ben 5 oktober uitgerekend. Leuk om iemand te horen die een dag later uitgerekend is!. Ik heb zelf gekozen voor de voetenzak omdat ik dit ook makkelijker vindt in de Maxi-Cosi daarna in de auto. Lees graag mee hoe andere erover denken!

  #10491334 Quote

  Hoe is het veder met jou ?? Vind het nu toch wel erg lang duren stiekem 🙊🙊

  #10491335 Quote

  Absoluut voetenzak. In de winter evt winterjas en dan in de voetenzak. Mijn baby is geboren in de winter (het sneeuwde toen) en zo leek ze het fijn te hebben.

  #10491336 Quote

  Word het dan niet heel erg warm ? Want wat zou ik hem dan in de winter aan moeten doen ? Een winterjas mag niet in de maxi cosi had ik gelezen… sorry voor alle vragen 🙊

  read more image Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?
  #10491344 Quote

  Ik heb als setje. Mutsje, Lange romper, lang shirt, broekje, sokker, slofjes, een berenvestje, jollein omslagdoek die speciaal voor maxi coai ook is, en dekentje nog eventueel.. Aangezien het nu heel koud is buiten, en wij 20min moeten rijden en ik medisch ben vind ik het fijn toch warm aan te kleden. Als 2e optie heb ik ook nog een losse omslagdoek en dekentje..


  JannekeN
  Bijdrager
  #10491348 Quote

  Hier ook een winterbaby. De eerste tijd is het heel belangrijk om ze goed warm te houden. Kraamverzorgster in het ziekenhuis heeft ons geleerd om minimaal 1 laagje extra als jezelf aan te doen. Dus wij hadden een romper, kleding, dik vest met muts, mutsje en dan in de maxi cosi een voetenzak. Dat ging prima gelukkig! Succes en geniet van de komende tijd!

  #10491374 Quote

  Winterjas mag inderdaad niet in de maxi cosi of autostoeltje. Doen wij dus ook echt niet, zoek maar eens filmpjes op hierover..

  Ik snap je gevoel maar in de in de winter doe je niet heel veel anders aan. Eventueel een dikke trui met borgvest in de winter en nu een longsleeve met borgvest.

  Wij hadden de eerste maanden nog geen dikke truien en vesten, gewoon katoenen boxpakjes omdat ze toch altijd in een dekentje gewikkeld liggen. 

  Maar het is inderdaad koud nu, een pasgeboren baby houdt zichzelf nog niet warm en komt voor het eerst buiten in misschien maar 5-10 graden, dat is echt heel koud als je lichaam 37 graden moet zijn..

  Als het nog een beetje kouder wordt doe ik ons kindje van ruim een jaar met wandelen ook weer in de voetenzak. En borgvest kan vanaf gisteren ook weer uit de kast. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct