Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Twijfel derde kindje

 • Auteur
  Berichten

 • lio
  Bijdrager
  #5734327

  Hoi allen…

  Ik ben een moeder van 2 gezonde kinderen een jongen van bijna 5 en een meisje van ruim 3.

  Heb altijd gedroomd van een gezin van 5. 3 kinderen dus.

  Naar een jaar te hebben gepraat met mijn man hebben we besloten er voor te gaan.  Inmiddels heb ik de spiraal laten verwijderen.

  Alleen nu slaan de twijfels weer enorm toe en meer dan ooit. We hebben 2 gezonde kinderen, het is al druk maar leuk druk!  Als straks de jongste naar school gaat hebben we weer meer tijd voor elkaar en onszelf. Ook voor een eventuele studie komt er weer tijd vrij. Ook  leeftijdsverschil maakt me aan het twijfelen de Kids zijn nu al zo zelfstandig beide zindelijk en spelen veel met elkaar zijn de interesses straks heel anders? Hoe vinden de kinderen het een broertje of zusje.  Ook ben ik bang dat ik de oudste Kids dan te weinig aandacht kan geven.

  Met een baby beginnen we weer van voor af aan..  Financieel is het nu te behappen maar hoe gaat dat met 3 ? Ze moeten straks allemaal op sport zwemles naar verjaardagsfeestjes studeren en ga zo maar door. Onze kids zijn gezond kunnen  we wel weer een gezond kindje krijgen?

  Ondanks al deze tegens zijn er genoeg dingen die ik kan opnoemen waarom we het wel zouden doen.

  Hoe mooi om weer een kindje te verwelkomen, een volle keukentafel een nieuwe mensje die zich ontwikkeld. Nog meer liefde om te geven..

  Mijn man twijfelt ook hij ziet vooral op tegen de slapeloze nachten maar goed dat is even doorbijten in het begin.

  Ik ben zo bang dat die twijfels altijd blijven als we er niet voor gaan ..

  Hopelijk hebben jullie adviezen

   

   

   

   


  gebruiker429572
  Bijdrager
  #5734363 Quote

  Hallo,

  ik heb met dezelfde twijfels gezeten, maar ben nu inmiddels 39+3 wk zwanger van de derde.. mijn advies is, gewoon je gevoel volgen..

  wij hebben nu 2 kindjes van 6 en 4, die gaan ook naar school.. maar verheugen zich enorm op hun broertje of zusje, en nog een voordeel, nu heb je straks weer alle tijd voor de jongste, als de oudste 2 naar school gaan 😉

  succes, hopelijk heb je hier wat aan,

  groetjes Esther


  Ploontje
  Bijdrager
  #10011907 Quote

  Hoi Lionne,

   

  Wij hebben wel 2 1/2 jaar getwijfeld over een derde kindje. Wij hebben een tweeling, 2 jongens, van nu 4 1/2 jaar. Diep in ons hart wilden wij er graag nog een kindje bij aangezien wel alles maar 1 keer meegemaakt hadden, maar vonden het met onze (pittige) jongens ook druk genoeg. Alle voors- en tegens wel 1000 keer naast elkaar gezet en afgewogen. Voor alles was wel een oplossing… maar dan nog…

  Ik was al wel een tijd gestopt met de prikpil, maar we bleven maar zweven over een keuze. Afgelopen weekend hebben we EINDELIJK echt de knoop doorgehakt en we gaan er gewoon voor. Ik ben nu al 38 en we hebben ons nog 2 jaar de tijd gegeven om het te laten lukken. Mocht het niet zo zijn, dan zijn we met zijn viertjes natuurlijk ook hardtstikke gelukkig.

  Ik ben benieuwd.

   

  Groetjes,

  Ilona

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct