Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Twijfel over duur zwangerschap

 • Auteur
  Berichten
 • #10242896

  Hoi allemaal, 

  Zojuist heb ik een zwangerschapstest gedaan, kruitvat 2v5. Duidelijker kon niet, een dikke vette tweede streep erbij.

  Daarna test van clearblue, ook deze was positief en zei 1-2 weken. Echter twijfel ik enorm over deze ‘voorspelling’.

  Mijn NOD is pas over 4 dagen. De kruitvat test was zo duidelijk, alsof ik al twee weken overtijd zou zijn. En mijn gevoel zelf zegt ook dat ik langer zwanger bent.

  Iemand hier ervaringen mee?

   

  Liefs. 


  Fleurol
  Bijdrager
  #10242905 Quote

  Ik zou er niet zomaar vanuit gaan dat je dan langer zwanger bent. Speculeren heeft geen zin, alleen een echo kan je meer vertellen.


  Fleurol
  Bijdrager
  #10242906 Quote

  Oh en ik test ook elke keer voor de NOD dik positief. Een week ervoor al. En was alsnog gewoon de normale termijn zwanger.


  BenB
  Bijdrager
  #10242926 Quote

  De dikte van de streep zegt niets. Kan ook zijn dat je gewoon veel hcg aanmaakt. Ik zou de 1-2 weken van CB aanhouden.


  LadyJ
  Bijdrager
  #10242980 Quote

  Ja voor nu de CB maar aanhouden. Maar zelfs dan kan bij de termijnecho nog wat geschoven worden met de uitgerekende datum op basis van de meting. Maar super fijn dat er geen twijfel was wat betreft de test. Gefeliciteerd!!🤰


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10243300 Quote

  Ik denk dat ik vooral je NOD aan zou houden voor de termijn. Als je weet wanneer je eisprong ongeveer was, ben je ongeveer toen bevrucht. Soms gaat de ontwikkeling net ietsje sneller, soms net ietsje langzamer. Maar wanneer je een dikke streep hebt zegt niet zoveel. Ik had pas enkele dagen na NOD een dikke knaltest, maar ben met de termijnecho toch 3 dagen vooruitgezet ten opzichte van wat ik verwachtte op basis van mijn ovulatietesten.
  Kortom, het zegt dus niet zoveel hoeveel hcg je precies in je urine hebt nu. Zolang het nu lekker elke 2-3 dagen verdubbelt is het goed. 

  Overigens heb ik daarna nog een tijdje af en toe een test gedaan, en de test van 3-4 dagen na NOD was echt niet goed te onderscheiden van de test van 2 weken na NOD, en waarschijnlijk zou een test er nu nog steeds ongeveer zo uitzien. Op gegeven moment heeft gewoon alles wat er op die strip op de test zit gereageerd met hcg, en dan kan je wel nog meer hcg in je urine hebben, het levert geen duidelijkere test meer op. (Hooguit dat die iets sneller zo duidelijk is.)
  Snelle innesteling of gewoon meer hcg aanmaken (heel misschien door een tweeling, maar kan ook gewoon bij een kindje) lijkt me waarschijnlijker dan dat je al noemenswaardig langer zwanger bent. Gewoon lekker een afspraak maken bij de verloskundige en een echo inplannen, dat is veel betrouwbaarder dan hoe dik je streep is. 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct