Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Twijfel over een wobbel

 • Auteur
  Berichten
 • #10393638

  Ik wou een wobbel kopen voor de verjaardag van mijn dochtertje die 2 word. Nu heeft ze echter vandaag een trampoline gekregen ook… Die hadden we al even maar nog niet opgezet. Ze was er niet van weg te slaan. Rollen, kruipen, zich laten vallen… Nu vraag ik me af of een wobbel wel een meerwaarde zal zijn? Een glijbaan en schommel hebben we ook in de tuin. De trampoline staat ook in de tuin maar wij spelen veel buiten. Behalve als het regent… Een wobbel is dan wel open end speelgoed maar het is nogal duur als het enkel als brug of opstapje zou gebruikt worden ofzo… Wat denken jullie? Open end speelgoed heeft ze ook wel al verschillende dingen, zoals soorten blokken, poppetjes, en ze krijgt ook nog een regenboog uit hout


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10393662 Quote

  Ik weet niet hoe lang je nog hebt, maar ik kan het je binnenkort laten weten. Ons zoontje kreeg vandaag een trampoline van opa en oma en krijgt morgen van ons een wobbel voor z’n tweede verjaardag. Ben benieuwd (en hoop uiteraard) dat het alsnog een succes is, anders is het inderdaad wel een erg dure plank voor niks🙈. Gelukkig kun je ze op Marktplaats nog wel goed kwijt.


  Uitje
  Bijdrager
  #10393667 Quote

  Het zal voor iedereen anders zijn, maar mijn vriendin heeft er één (haar zoontje is 2,5) en ze vindt de wobbel een ontzettend overrated ding.

  #10393685 Quote

  GebruikerSN dat zou heel leuk zijn mocht je dit laten weten! Ik heb nog wel eventjes 🙂


  MoesjeSharel
  Bijdrager
  #10393688 Quote

  Ik denk dat het inderdaad nogal moeilijk te voorspellen is. Misschien alleen door te kijken of je kindje nu veel fantasie gebruikt met materialen. Heb je er een die alles onderzoekt en gebruikt op een eigen manier zal de wobbel fantastisch zijn. Of koop eerst ander ‘open end’ speelgoed wat minder duur is en kijk wat ze daarmee doet.
  En… misschien was die trampoline wel genoeg voor haar om te krijgen? Een kindje dat 2 wordt beseft nog niet zo goed waarom ze precies op die dag een cadeau wel of niet krijgen. Het is meer voor de ouders die dat moment heel speciaal vinden (WoW alweer 2 jaar!).

  #10393689 Quote

  Peilgelukseptember ik vreesde er al een beetje voor… Wordt hij bij haar dan toch nog wel gebruikt?

  Lees ook: Op vakantie buiten de schoolvakantie

  Uitje
  Bijdrager
  #10393696 Quote

  Nee hij wordt daar nagenoeg niet gebruikt. Ze probeert hem te stimuleren door samen met hem te spelen en de wobbel in te zetten bij parcourtjes in de woonkamer, maar hij klimt net zo lief over het toiletkrukje en de wobbel wordt zelf niet gekozen door hem om mee te spelen. 


  Uitje
  Bijdrager
  #10393698 Quote

  Je zou er ook een kunnen huren. Ik weet dat ze in Castricum wobbels te huur aanbieden voor €15,- per maand. Zo kun je testen of t iets voor je kindje is.

  Geen idee waar je woont of dat er ook zoiets bij jullie in de buurt is. Je zou marktplaats kunnen checken.


  Ietie
  Bijdrager
  #10393714 Quote

  Wij hebben destijds een wobbelplank gekocht voor ons toen 2 jarige zoontje. Hij heeft er in het begin amper naar omgekeken. Zijn broertje speelde er later, op jongere leeftijd wel meteen veel mee. En nu de jongste van 1.5 zit er ook regelmatig op om even lekker te wobbelen. Verder word de wobbel regelmatig gebruikt als brug voor alle auto’s, als object om de hut die ze maken te ondersteunen en dus te wobbelen. Nadeel vind ik wel de vingers die er wel eens onder komen! Ik weet niet hoeveel ruimte je hebt maar ik heb ondertussen een jaar terug voor de oudste 5 speelmatrasjes gemaakt en daar wordt elke dag mee gespeeld en hun eigen fantasie bij gebruikt. (matrasjes van de ikea en dan zelf een hoes genaaid) vind dat zelf een betere aankoop dan de wobbel maar zal wel verschillen per kind natuurlijk.

  Als ik de keus nog een keer zou moeten maken had ik de wobbelplank niet gekocht trouwens. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct