Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Twijfel tweede naam? Twee eerste kids hebben één naam.

 • Auteur
  Berichten
 • #10287825

  Hoi hoi, 

  Willen jullie met mij meedenken over t volgende? 

  Ik ben moeder van twee lieve boys; Hidde en Thijs. Inmiddels ben ik zwanger van onze derde! Heel blij, uiteraard ook aan t nadenken over de naam van onze derde. We weten het geslacht nog niet en willen t ook niet weten.

  Persoonlijk twijfel ik erg of ik deze keer wel voor een tweede naam wil gaan. Onze boys zijn tweeling, ik twijfelde destijds ook al heel erg. Maar het bedenken van twee namen die we allebei leuk vinden en bij elkaar pasten was al een hele opgave. Wilde ze t liefst vernoemen maar man wilde dat liever niet en we konden ook geen mooie namen afleiden of overnemen uit de familie. Was allemaal in de categorie Gerrit of Barend. Ik vond t wel mooi als t ook goed bij de namen van de jongens zou passen qua stijl. Maar ik kon niks bedenken en manlief was er geen fan van. 

  Nu heb ik de naam Eva in m’n hoofd mochten we een dochter krijgen als tweede naam, mijn zusje heeft dit ook als tweede naam. De kids krijgen ook al zijn achternaam (gebruikelijk maar tegenwoordig niet meer per se standaard), wat ik prima vind. Ik vind het dan mooi om dit kindje te vernoemen naar iemand uit mijn familie. M’n zusje zou dit ook erg leuk vinden om weet ik. 

  Ik heb stiekem wel spijt dat ik destijds niet doorgezet heb en man heb overtuigd en anders gewoon leuke namen ben gaan blijven zoeken. Maargoed je kan t niet terugdraaien.

   

  mijn vraag; wat vinden jullie? Kan ik t maken om een derde wel te vernoemen? Is het niet oneerlijk naar de andere toe? Misschien alleen als t een meisje is? Maar aan de andere kant; wat maakt dat uit. 

  Benieuwd naar jullie mening.


  Denise Kerber
  Bijdrager
  #10287830 Quote

  Ik denk dat ik het persoonlijk niet zou doen als je het bij de andere kinderen ook niet hebt gedaan. Het klinkt bijna een soort oneerlijk tegenover de jongens omdat zij het niet hebben gekregen en hun zusje/broertje wel. Aan de andere kant is de betekenis achter de tweede naam wel mooi en niemand die er ooit naar kijkt, dus waarom niet? 

  Lastige situatie! Hebben jullie zelf beide wel een tweede naam? Doe vooral waar jij je goed bij voelt, en als dat twee namen geven is aan je kindje moet je dat vooral doen! 

   

  #10287832 Quote

  Ja daar zit m’n twijfel ook inderdaad. Nee ik zelf niet. Mijn vriend heeft 1 extra naam (van z’n opa) die hij juist niet mooi vindt 😅


  Druif
  Bijdrager
  #10287834 Quote

  Ik zou dat persoonlijk niet doen. Mijn reden hiervoor is omdat je het bij de andere 2 ook niet heb gedaan en ik zelf zou het dan beetje apart vinden omdat nu wel te gaan doen. 


  Nikki nikki
  Bijdrager
  #10287845 Quote

  Hoi! Onze dochter heeft 1 naam en onze zoon 2 (vernoemd naar Mn partner) 

  dit omdat hij het liefst zn eigen naam als eerste naam wilde maar dat wilde ik echt niet dus ter compensatie mocht onze zoon als tweede naam de naam van zn vader 

  ik zie t probleem niet als jij t mooi vind lekker doen 

  #10287856 Quote

  Jahoor dat kan wel. Heeft niets met eerlijkheid te maken vind ik, je weet nooit hoe het uitpakt. Misschien vindt jullie derde het wel niet leuk net als je man en zijn de oudsten blij dat ze maar 1 naam hebben 😉

  Je kunt het ze eventueel als ze ouder zijn toch uitleggen: ik heb spijt dat we jullie niet vernoemd hebben maar we hadden geen mooie namen in de familie. Ik vind het een leuk verhaal!

  Zeker doen als je het belangrijk vindt 🙂

  Lees ook: Alles over doorslapen

  AnnemsD
  Bijdrager
  #10287870 Quote

  Als jij het mooi vindt, en nu spijt hebt dat je het bij de vorige 2 niet gedaan hebt, zou ik het zeker doen. Eerlijkheid heeft er niet zoveel mee te maken. Ik kom zelf uit een gezin van 4 kinderen. De anderen hebben allemaal 3 namen, ik heb er 2, maar dat heeft me nooit veel geboeid eigenlijk.

  Probeer er samen uit te komen en leg uit waarom je het graag wilt. Het gaat vast lukken om tot een oplossing te komen! 


  f-emme
  Bijdrager
  #10287942 Quote

  Onze oudste zoon is niet vernoemd. Onze dochter en jongste zoon wel. Helaas is de lievelingstante van mijn man en een goede vriend overleden. Dat maakte dat wij er voor gekozen hebben om die namen als tweede naam te gebruiken. Mijn ervaring is dat dit goed uit te leggen is. Daarnaast hebben mijn man en dochter dezelfde initialen, waardoor een tweede naam noodzakelijk is ivm post en dergelijke. Wellicht dat dit perspectief biedt;-)? Bij twijfel doen in ieder geval!!! Succes er mee! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct