Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Twijfel uitgerekende datum

 • Auteur
  Berichten

 • Aurora sun
  Bijdrager
  #10212529

  Hallo dames ik heb en vraagje want ik twijfel.

  Door een heftige periode ben ik zwanger geworden door de pil heen. ik ben uitgerekend op 9 september en de bevruchting zou dan 5 december 2018 plaats gevonden moeten hebben. Dit is met echo’s bepaald en eigenlijk altijd netjes qua groei kloppend geweest met hoelang ik ben. Nu 27 weken en 3 dagen. Echo zei 27+1 aan

  We weten niet wanneer ik voor het laatst ongesteld ben geweest of moest worden. Mijn moeder overleed in november en door de stres en zorgen niet mee bezig geweest.

  Kan het dan nog zijn dat ie dan eerder verwekt is bijvoorbeeld weekend van 24 november? Of moet ik er na zoveel echo’s vanuit gaan dat de metingen gewoon kloppen. Iets knaagt aan me dat ik wie weet wel langer ben. maar kan dat dan 2 weken afwijken? Of is dat erg veel. Die periode houd me erg bezig en misschien helemaal niet nodig. Maar kan het niet los laten. Wat denken jullie?

   

   

   


  JomieJW
  Bijdrager
  #10212536 Quote

  Allereerst nog gecondoleerd met je verkies! Ik ben zelf 4 jaar geleden mijn vader verloren, dus weet helaas hoe het is. Hebben ze je uitgerekende datum bij een officiële termijnecho bepaald? Dus rond de 12 weken zwangerschap? Zo ja, dan moet je uitgaan van de uitgerekende datum die je gegeven is. Alle baby’s groeien in de eerste 14 weken hetzelfde, waardoor ze tot die termijn goed kunnen berekenen hoe ver je bent aan de hand van de metingen. Daarna gaat ieder kind een eigen groei doormaken die voor geen enkel kindje hetzelfde is, dus daarna kan de uitgerekende datum niet meer met zekerheid vastgesteld worden. Twee weken afwijken is wel erg veel, dus ik zou daar niet vanuit gaan. Ook kun je bij een onregelmatige cyclus (om welke reden deze dan ook heeft afgeweken) niet uitgaan van je laatste menstruatie, de eisprong bepaalt hoe lang je zwanger bent. Je krijgt er alleen gewoon twee weken extra bij omdat dat voor de doktoren makkelijker rekenen is. Die twee weken krijgt iedereen. Dus hopelijk geeft dit meer duidelijkheid!

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct