Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Uit elkaar en nu

 • Auteur
  Berichten
 • #10142413

  Mijn ex en ik zijn vandaag met ruzie uit elkaar gegaan ons kleintje was daar niet bij. Ik ben er achter gekomen dat hij een flinke schuld heeft gemaakt en dat was voor mij de druppel en was wel meer aan de hand. Ik woon ik zijn koophuis dus ik moet daar uit. Een jaar voor ik zwanger werd ben ik voor de BBL opleiding verpleegkunde gegaan daar zit ik nu midden in. Waar moet ik beginnen wat kan ik aanvragen financiël voor die kleine BBL krijg je natuurlijk niet het volledige loon ik zal ook voor een huisje moeten kijken graag advies hoe Anderen dit hebben vedaan

  #10142423 Quote

  Oei, zonde is dat he dat een persoon zo zijn eigen leven vergooit. Wel een goede keus van je, als je zegt dat het de druppel is. 

  Allereerst: kun je voorlopig ergens anders wonen? Bij familie of vrienden? Gezien je een kleine hebt krijg je voorrang bij de woningbouw, maar tot dan is het niet prettig om bij elkaar te blijven wonen. 

  Verder vind ik het netjes dat je je opleiding af maakt 💪🏼 inderdaad uitkering aanvragen en andere vergoedingen heb je ook recht op als je een kind hebt. De kinderbijslag en verschillende toeslagen als je alleen bent. En vergeet niet de alimentatie die hij zou moeten betalen. Natuurlijk moet hij dat dan calculeren met zijn schuldsanerings bedrijf.(als je zegt grote schuld) 

  wellicht kun je een stappenplan vragen bij het consultatie bureau, die zullen dat vaker gezien hebben. Maar bovenal in je hoofd houden dat het nu even doorbijten is maar dat dit maar tijdelijk is. Voor je het weet is alles in orde. Toeslagen enz dus bij het SVB inloggen online 😉

  #10142433 Quote

  Ja idd ik kan hopelijk tijdelijk naar me moeder verlpleegkundige is mijn droom en uiteindelijk ook een goede baan het is nu even doorbijten alleen het komt goed ik ga voor mijn dochter en dat is de rede om te stoppen ik msn niet bij iemand zijn die niet meer te vertrouwen is 

  #10142444 Quote

  Nee precies, stel je bleef toch bij hem, wat zet je dan als voorbeeld neer? Liever laten zien dat je single gelukkig bent, en uiteindelijk kiest voor een relatie omdat die een aanvulling op dat geluk is. Niet in ene blijven waarin je niet happy bent, uit welke reden dan ook. Fijn dat je ergens terecht kan, dat zal even vreemd zijn, maar wel prettiger. Ik zeg wel: ontzie hem niet het contact met jullie kind, als hij erom vraagt 💋

  #10142470 Quote

   Hoi Shelby, 

  ik zou eerst kijken naar je financien en een definitieve verblijfplaats regelen. Jullie zijn nu nog erg boos omdat jullie net ruzie hebben gehad, maar misschien is het voor jullie beter om als jullie weer rustig zijn met elkaar te praten, wellicht voor de kleine ook handig en beter als je een poos nog gewoon thuis kunt blijven totdat je in alle rust je zaken zoals inkomen en huisvesting op orde hebt. 

  Ik heb dit zelf ook meegemaakt, met een kind rondzeulen is echt geen pretje en bracht voor mij veel spanning met zich mee. Ik kon destijds wel voor een lange periode terecht bij mijn ouders, ze hadden genoeg ruimte en begrip voor ons en steunden ons enorm. (Dan nog was het niet altijd fijn om niet in je eigen huis & spullen te zijn).

  Ik zou wel eerst even afstand nemen van hem en geen ruzie meer maken (radiostilte) en zelf tot rust komen.. Bij ons heeft het bijna een jaar geduurd voordat het weer helemaal goed kwam, we hebben uiteindelijk besloten bij elkaar te blijven en te werken aan onze problemen, en daar moest veel voor gebeuren en heeft ons voorgoed veranderd. 

  Schulden hebben/krijgen is nooit leuk, vooral als het niet je eigen schuld is. Maar niet alles in het leven gaat perfect. Als je ziet hoe snel en hoeveel stellen uit elkaar gaan zonder te praten over een ieders eigen aandeel in de problemen en/of de oplossingen, dan is dat jammer, want een ander brengt vaak ook een hoop ellende met zich mee, en vind het sneu voor de kinderen. 

  Succes en veel sterkte de komende tijd! 


  StephW
  Bijdrager
  #10142483 Quote

  Laat je even professioneel informeren over uitkeringen, toeslagen, voorrang op een huurwoning en kinderalimentatie. Wellicht via wijkteam of gemeente? 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct