Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Uitslag op rug en buik van babyolie

 • Auteur
  Berichten

 • Boterbloempje
  Bijdrager
  #10434009

  Onze dame van 14 maanden heeft voor de tweede keer behoorlijke uitslag op haar rug en buik. Alle twee de keren heb ik haar de avond van te voren, lekker ingesmeerd met babyolie. De eerste keer met Zwitsal en gisteren met Naif. De eerste keer heb ik de huisarts ingeschakeld en kreeg ik te horen dat ze zeer waarschijnlijk de 5/6e ziekte had. Vond het een beetje vreemd aangezien ze nergens komt en het zo plots na het insmeren begonnen was. Maar goed, ze had er geen last van en ook geen andere klachten en het was met een paar dagen over. Haar huidje is wel gevoelig gebleven met soms wat vage puntjes. Gisteren had ze weer een droog huidje, dus lekker gesmeerd en nu net zie ik dat ze weer onder zit. Ik twijfel dus sterk aan het oordeel van de huisarts en vermoed dat het toch de babyolie is. Nu ben ik benieuwd welke producten jullie gebruiken bij een droog/gevoelig huidje. Normaal gesproken heeft ze helemaal geen crème of olie nodig en regelt haar huidje het prima zelf.


  Dootje
  Bijdrager
  #10434011 Quote

  Wij gebruiken alleen maar producten van Weleda!


  Petronella
  Bijdrager
  #10434018 Quote

  Is ze daarvoor in badje of onder de douche geweest? Onze zoon heeft het namelijk ook een poosje gehad. En dat waren warmte plekjes. Elke wel ingesmeerd ook met naif. Hij heeft er nu geen last meer van. Is opeens weer over.

  #10434023 Quote

  Ik krijg zelf ook uitslag van olie, maar niet van creme ☺️ heeft ze dezelfde reactie ook bij creme? Ik heb altijd het idee dat olie de huid meer “afsluit” in vergelijking met creme 🤷


  Boterbloempje
  Bijdrager
  #10434040 Quote

  Ik heb haar inderdaad na haar bad ingesmeerd. Soms gebruik ik de bodylotion van naif op haar armpjes en beentjes en dan heeft ze geen last inderdaad. Haar buik en rug smeer ik maar zelden in.


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10434051 Quote

  Cetomacrogol creme, lekker vet, neutraal en niet duur (via apotheek/huisarts maar veel drogisten verkopen het ook). Heb zelf een eczeem huid en kan ook echt niet tegen Zwitsal en veel olieën.
  Bij uitslag helpt hier calendula zalf goed. Het is ook een beetje per huid proberen en uitvinden wat fijn is. Sommigen zijn blij met lanette creme, bij mij voelt dat vreselijk. Denk wel dat het idd uitslag is en geen ziekte idd zoals je het omschrijft.

  Lees ook: Kinderziektes met (rode) vlekjes

  LEvB
  Bijdrager
  #10434057 Quote

  Vette vaseline zalf van de huisarts, gewoon een tube met dikke witte vaseline! Helpt fantastisch tegen de droge eczeem-achtige huid van m’n dochter. Zit NIKS geen troep in. Kun je bij de dokter gewoon aanvragen!


  LEvB
  Bijdrager
  #10434058 Quote

  Cetomacrogolcreme idd, dat is de naam die ik zocht!


  Boterbloempje
  Bijdrager
  #10434075 Quote

  Dankjewel voor jullie info. Ik ga morgen langs de drogist (waar ze ook altijd goede adviezen hebben) en zal naar die crème vragen. Ik las ook dat een zemelenbadje rustgevend is voor de huid. Ze leek net ook jeuk te hebben op haar rugje. Ze was haar hele lijfje over het matras aan het ‘schuren’. Gelukkig is ze weer in diepe slaap gevallen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct