Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Uren Lang Huilen Voor Alternatief Eten

 • Auteur
  Berichten

 • D Roosje
  Bijdrager
  #10451202

  Ik moet het even van mij afschrijven. Mijn zoon van inmiddels 2 jaar is al vanaf 14 maanden oud bezig met het steeds minder willen eten. De kinderarts, diëtist, het cb en noem maar op weten het ook niet meer. Hij krijgt al medische smoothies om zo alle vitamines binnen te krijgen, maar ook die wil hij al weken niet meer drinken. 

  Hij eet alleen nog een boterham met hagelslag. Maximaal 50 ml volle melk per dag, appel en droge couscous. 

  Zo heeft hij vandaag bijvoorbeeld 50 ml melk op, een half boterham zonder korstje met boter en hagelslag, ¾ appel, een mini komkommer, een kaaswafel en dat was het.

  Na 7 uur in de avond begint hij te schreeuwen en te huilen totdat hij 1 van de bovenste dingen krijgt. Nu is het 21:15 en hij huilt nog steeds.

  Volgens papa moeten we het niet opgeven, maar ik ben zo erg gestrest. Ik weet het even niet meer. 2 maanden terug wilde hij nog wel droge pasta en rijst eten, patatjes of gekookte broccoli, maar ook dat is niet meer goed.

  Vandaag hadden we rijst, met zalm en champignons als avondeten. Hij duwt het weg en blijft schreeuwen. 

  Hij is 83 cm en 10.3 kilo. Afgelopen jaar is hij in totaal 1,3 kilo aangekomen.  Wat moet ik doen? Hij slaapt niet als hij niet wat krijgt. Hoe lang gaat dit nog duren? Ik schiet weer in de tranen.     

  Ik wil er nog bij vermelden dat het pureren, verstoppen, soepjes maken, avocado aanbieden op verschillende manieren, yoghurt/appelmoes erdoorheen mengen NIET helpt. Hij kijkt naar zijn bord en gaat dan al van tafel. Probeert het niet eens. 


  Dpl
  Bijdrager
  #10451211 Quote

  Gezien je al bij kinderarts, diëtist en cb bent geweest denk ik niet dat je hier de antwoorden gaat vinden. Kennelijk hebben de ‘standaard’ adviezen geen effect bij jullie. 
  Bespreek eens met de kinderarts of cb een verwijzing naar een gespecialiseerd kinderarts of centrum voor eetproblemen. Ze hebben daar veel verstand van diverse problemen, kunnen meekijken en een plan op maat met jullie maken. 

  Veel sterkte, het lijkt me erg lastig!


  Eva Christina
  Bijdrager
  #10451216 Quote

  Wat Dpl zegt, zou ik ook doen! Jullie hebben alle ‘normale’ routes an bewandeld. Tijd voor nog meer specialisme.

  Sterkte!!!


  Bezig bijtje
  Bijdrager
  #10451228 Quote

  Ach Roosje, wat verschrikkelijk! Ik heb niet de gouden oplossing voor je, maar leef wel met je mee. Toen onze dochter door niet lekker zijn een maand niet goed at, vond ik het vreselijk. Kan me niet voorstellen waar jullie doorheen moeten gaan. Ik weet dat ze in het ziekenhuis ook soms een kind (eventueel dagbehandeling) opnemen met ernstige eetproblemen. Ook op deze leeftijd. Soms om gewoon om een patroon te doorbreken. Misschien is dat nog een optie?
  Hoe gaat het eten op het kinderdagverblijf? Toen onze dochter zo slecht at hebben we een tijdje een monkey platter geprobeerd (Google maar eens). Geen oplossing voor jullie probleem, maar misschien een kleine ondersteuning. Misschien ook een goede om met een diëtist te bespreken?

  #10451250 Quote

  Jee, wat moet dit enorm zwaar voor jullie zijn; enerzijds wil je er niet te veel de nadruk op leggen, maar een kind moet toch eten. Ik heb helaas ook geen concrete tips; zo te lezen hebben jullie ook van alles al geprobeerd. Je kunt eens informeren bij Seyscentra, zij zijn een gespecialiseerde kliniek met goede resultaten.


  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10451259 Quote

  Ik zou inderdaad eens gaan proberen bij een eetspecialist want dit is geen doen. Is er misschien een nare ervaring met eten geweest? Ik zou in ieder geval niet de strijd aangaan en je kindje maar gewoon eten geven als hij er om vraagt. Zou al blij zijn als hij wat binnen krijgt. 

  Lees ook: Peuterpuberteit, over eigenwijs zijn en nee zeggen

  Waterlelie
  Bijdrager
  #10451264 Quote

  Heeeel herkenbaar, m’n zoontje is bijna 2 en een half jaar oud. Hij eet al bijna 1 jaar heel moeilijk en wou alleen maar chocoladepasta eten, zelfs chocolade met pasta/vlees/rijst noem maar op. Ik ben nooit naar een kinderarts of ergens anders geweest. Als hij maar wat binnen kreeg dus ik gaf hem brood met chocoladepasta anders sliep hij niet of werd wakker van de honger. De groei ging prima dus bij het consultatiebureau zeiden ze: jij bepaalt wat hij eet en de hoeveelheid het kind.
  Sindskort probeer ik het met een beloning, dus: als je dit opeet krijg je een ijsje of chocolade etc, dan eet hij het op, gisteravond at hij voor het eerst pasta met sausje, ik was zo blij! Dwing ‘m sowieso niet en het komt zeker goed!

  #10451266 Quote

  Wat is het verdere gedrag van je zoontje? Vaak komt zulk extreem eetgedrag voor bij kindjes met een vorm van autisme, misschien is het het waard om dat eens te laten onderzoeken. Want als dit zo is, dan wordt de wijze van aanpak ook heel anders, omdat de oorzaak dan ook heel anders is.

  Heel veel sterkte voor jullie allemaal!

  #10451273 Quote

  Hee! Wat vervelend om dit te lezen. Komt me wel bekend voor. Jullie hebben al veel geprobeerd maar ik zou nog eens noemen wat wij ook hebben gedaan. Ik zet nog vaak mijn telefoon bij mijn zoontje neer met YouTube filmpjes er op. Als hij diep in een filmpje zit, kan ik hem meestal een hapje naar binnen laten werken. Ook heb ik mijn zoontje heel lang nog peuter melk met brinta of iets van andere pap laten drinken uit de fles. Dit gaat er altijd wel in. Het gaat er toch om dat ze iets binnen krijgen. Heel veel succes en ik hoop dat jullie er uit komen!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct