Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Urgentie

 • Auteur
  Berichten
 • #10259607

  Hoi dames, 

  ik ben al een tijdje opzoek naar een woning al voor dat ik zwanger raakte ik zocht particuliere en regulieren woning maar ja jullie kennen het vast wel dat ze tegenwoordig 3x huurprijs vragen als borg. Ik woon op dit moment in een antikraak waar ik al een tijdje uit wil wegens bepaalde omstandigheden zo als warm water die steeds uit valt geen dubbele ramen en gaskachel waar door ik alleen in de woonkamer slaap omdat het huis verder nogal koud is .. zijn er dames die weten of je in aanmerking kan komen voor een urgentie bij deze situatie .. ? 

  #10259752 Quote

  Ik zou als ik jou was eens bellen naar de sociale dienst, of de huur corporatie in jouw regio. Urgentie is een vreemd iets, en niet in elke gemeente hetzelfde geregeld.

  In het verleden zelf nodig gehad, niet gekregen. Huiselijk geweld was bijv. destijds in mijn gemeente niet urgent genoeg. Terwijl mijn situatie echt heel urgent was. Regio Utrecht gaat daar bijv. weer iets beter mee om. Mijn tante kreeg wel een urgentie verklaring na haar verblijf in een vrouwen huis.

  Onze situatie is natuurlijk niet helemaal niet hetzelfde, maar ik probeer een beeld te schetsen hoe groot de verschillen zijn bij het verkrijgen van urgentie. Gewoon proberen dus, en misschien werkt de zwangerschap in dit geval ook in jouw voordeel.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen