Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Uwv 2

 • Auteur
  Berichten

 • Truffel
  Bijdrager
  #10237377

  Misschien dat iemand het weet. Mijn verlof loopt tot oktober maar we hebben besloten dat ik hierna niet meer ga werken. Maar uwv betaald mijn zwangerschapsuitkering uit aan mijn werkgever natuurlijk. Ik ga maandag mijn werkgever vertellen dat ik niet meer kom werken in oktober. Moet ik uwv dan bellen dat ze mij direct moeten uitbetalen omdat ik er niet meer werk? Ik verwacht van mijn werkgever dat als hij mijn uitkering ontvangt niet door zal sturen naar mij namelijk omdat ik er niet werk. 


  MariekeSep
  Bijdrager
  #10237382 Quote

  Het makkelijkste is om je baan op te zeggen vanaf het moment dat je verlof zou aflopen. Dan heb je dat hele gedoe ook verder niet. Als je nu gaat opzeggen heb je sowieso waarschijnlijk 1 maand opzegtermijn dus komt het goed uit! 

  #10237386 Quote

  Je moet gewoon opzeggen per 1 oktober en dan krijg je gewoon nog je zwangerschapsuitkering tot die dag waarop je normaal gesproken weer zou gaan werken!


  Fleurol
  Bijdrager
  #10237401 Quote

  Wat hier boven wordt gezegd. Weet je wel dat je minder rechten hebt (betreft eventuele uitkering na je verlof) als je zelf ontslag neemt? Je hebt vast over het financiële stuk nagedacht maar wil het toch even aanhalen. 


  Rotterdamse
  Bijdrager
  #10237444 Quote

  Qwe


  Junimama
  Bijdrager
  #10237446 Quote

  Als je met wederzijds goedvinden uit elkaar gaat heb je wel recht op een we uitkering…mocht je daar gebruik van willen maken.

  read more image Lees ook: Wat kost het hebben van een kind?

  Junimama
  Bijdrager
  #10237447 Quote

  Als je met wederzijds goedvinden uit elkaar gaat heb je wel recht op een we uitkering…mocht je daar gebruik van willen maken.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct