Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vaak wakker ook met inbakeren, tips?

 • Auteur
  Berichten

 • WendyGNG
  Bijdrager
  #10092092

  Hallo 

   

  Mijn zoontje is 9 weken en heeft ’n “redelijk” schema. Maar wordt vaak snel wakker of slaapt kort (overdag)

  Dit is wat ik nu doe:

  6:30/7:15 fles 120+4

  08:00/08:45 inbakeren en wakker op bed leggen. Hij valt dan zelf in slaap.

  11:00 fles 120+4 

  12:15 inbakeren en wakker op bed leggen

  15:00 fles 120+4

  16:30 inbakeren en wakker naar bed. Slaapt dan totaal maar 30 min. Wat ik ook doe..

  18:15 badje 

  18:45 fles 150+5 

  19:45 inbakeren en wakker naar bed. Vanaf dan slaapt hij goed en geven we hem slapend om 23:00 nog een fles van 120+4 en leggen we hem slapend in bed, waarna hij zelf rond 3:00 a 4:00 komt voor een flesje van weer 120+4 en dan weer verder slaapt tot de volgende ochtend 6:30/7:15.

  De nachten gaan dus prima qua slapen. 

  Twijfel om ’t overdag ook donkerder te maken op zijn kamer. Maar weet hij ’t verschil tussen dag en nacht dan nog? Of alle flessen 150+5 geven? Hij weegt 5,4kg en krijgt dus 6 flessen. We bakeren hem in met de pacco. We hebben voeden op verzoek al geprobeerd. Maar hier werd hij (en ik) veel onrustiger van 

  Heeft iemand tips voor me? 


  AnSia
  Bijdrager
  #10092226 Quote

  Hoi Wendy,

  Helaas geen tips, ik heb hetzelfde probleem met mijn jongste zoontje, nu 10 weken.

  We blijven stug volhouden maar hij doet nog geen lange slaapjes, hooguit half uurtje tot een uur, dan is hij weer wakker, speentje geven helpt soms maar meestal niet. We passen heel erg rust en regelmaat toe, alles op kamertje, weinig prikkels, wakker in bed etc. maar het helpt nog niet veel. Mijn zoontje heeft wel mogelijk kma en sowieso verborgen reflux, dat speelt wel mee. Als hij wakker is voor de fles en zeker moe, draag ik hem in de doek, dan slaapt hij meestal nog een tijdje.

  Bij mijn oudste zoon werkte inbakeren super, sliep zo drie uur uur, ik hoop dat het bij mijn jongste nog komt…. 

  Helaas dus geen tips dus, ik lees wel mee!

   


  WendyGNG
  Bijdrager
  #10092238 Quote

  Bedankt voor het delen van je verhaal en je reactie. Zou ik mogen vragen hoeveel voeding jij geeft en om de hoeveel uur. Twijfel om voeding om de 3 uur te gaan geven en dan minder. Dit omdat hij wel 1 a 1,5 slaapt.. Dan is hij mss minder moe? Lijkt me alleen minder fijn omdat ik er nog 1 heb rondlopen van bijna 2..

   


  anja85
  Bijdrager
  #10092283 Quote

  ik ben niet zo voor inbakeren  onze zoon siep mer 3 weken overdag  beneden op de buik

  wat ook kan is ff langs chiropractor kijjen if alles recht staat


  AnSia
  Bijdrager
  #10092366 Quote

  Hoi Wendy,

  Wel, ik probeer wel om de zoveel uur te voeden, meestal om de vier uur maar soms zit er ook vijf uur tussen als hij dan uiteindelijk eenmaal lekker slaapt.. ik maak hem niet wakker voor de voeding. Ik geef meestal een fles van 135 cc of 165, hangt ervan af hoeveel tijd er tussen de voeding zat.. maar de laatste week drinkt hij weer slechter en slordiger. Dus soms zit er ook maar twee uur tussen als hij bijna niks gedronken heeft omdat hij in slaap is gevallen tijdens de fles.. on vervolgens na een heel kort slaapje weer wakker te worden..

  Ik denk persoonlijk niet dat de rust en regelmaat perse betekent dat je precies op de klok voedt. Tenminste zo doen wij het niet. We doen wel alles in vaste volgorde en op zijn kamertje, behalve spelen. Ik ga ook niet veel met hem de deur uit. Wij hebben pas sinds twee weken meer rust omdat hij dus ws kma blijkt te hebben en nu aangepaste voeding heeft, totaal ander kind, daarvoor sliep hij nooit overdag en is hij bestempeld als huilbaby.

  Ik heb ook een tweejarige rondlopen, vandaag precies twee geworden, en snap hoe lastig het is om een baby te hebben die zo onrustig en onregelmatig slaapt. Maar het heeft even geduurd maar ik heb me er nu ook wel beetje bij neergelegd. De uurtjes die hij slaapt zijn meegenomen, verder hoop ik gewoon dat de slaapjes steeds langer worden.

  Zitten er bij jullie ook wel eens langere slaapjes tussen? 

  Ik heb het trouwens overdag ook gewoon donker… bij mijn andere zoontje ook altijd… en tussen 17:00 en 21:00 uur slaapt mijn jongste bijna nooit… wat ik ook doe het lukt mij ook niet… daar heb ik mij ook maar bij neergelegd. Komt wel net de tijd hoop ik dan. 

   

  #10093280 Quote

  Bij mijn dochter zijn de gordijnen altijd dicht als ze slaapt, je zou de fles van 3 uur kunnen proberen te verhogen, misschien dat hij dan iets langer blijft liggen, maar sommige baby’s hebben gewoon minder slaap nodig, als hij bv veel huilt, dan zou ik je kinderarts vragen wat te doen, mijn meisje was een huilbaby, en wilde alleen maar eten eten eten…. toen is haar schema aangepast en sinds dien gaat het super….

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct