Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vaak ziek?

 • Auteur
  Berichten
 • #10371513

  Ons zoontje van net twee is tot nu toe ongeveer om de 6 weken ziek met hoge koorts. 

  De huisarts vind dit normaal. 

  is jullie kindje ook zo vaak ziek? 

  #10371519 Quote

  Gaat hij naar de creche? Mijn dochtertje van 2 gaat sinds een tijdje naar de creche en is ook vaker ziek 

  #10371533 Quote

  Misschien keel of neus amandelen?

  #10371541 Quote

  Hij gaat naar een gastouder 1x in de week. Verder naar opa’s en oma’s 2x in de week. 

  keel en neus amandelen zijn niet groot genoeg om te verwijderen. Zal niets uitmaken 


  tineke29
  Bijdrager
  #10371563 Quote

  Mijn 2 oudsten hadden ook iedere maand hoge koorts. Ik ben heel wat naar de huisarts geweest, kreeg ook te horen dat het normaal was. Uiteindelijk wel doorverwezen, toen de oudste 4 was kwamen we er achter dat ze het Hyper IgD syndroom hebben. Is wel een zeldzame ziekte, maar er kan dus wel meer aan de hand zijn. Mijn andere kinderen zijn bijna nooit ziek.


  Juul tje
  Bijdrager
  #10371588 Quote

  Mijn docter van 1,5 is zelden ziek. Denk dat ze nu 4 keer koorts heeft gehad in totaal. Gaat 2 dagen naar de kinderopvang per week. Dus geen idee of iedere 6 weken “normaal” is. Vind het best vaak eigenlijk. 

  Lees ook: Peuterpuberteit, over eigenwijs zijn en nee zeggen
  #10371593 Quote

  Mijn zoontje van 21 maanden is tot nu toe maar 1x echt ziek geweest. Met koorts enzo. Ik dt dit ook erg veel idd. Moet ik wel toegeven dat hij niet naar een creche of opvang gaat. Af en toe een nacht logeren bij opa en oma 


  Dpl
  Bijdrager
  #10371601 Quote

  Dat is heel normaal. Kinderen zijn vaak snel ziek, omdat ze nog geen weerstand tegen allerlei virussen hebben opgebouwd. Ze worden dus van ieder virus waar ze mee in contact komen ziek. Daarbij hebben kleine kinderen snel hele hoge koorts, zonder dat dat betekent dat ze ernstig ziek zijn. Wel heel sneu om je kleintje zo ziek te zien!

  Als je kindje goed groeit en ontwikkelt en er geen ‘rare’ infecties zijn (bijvoorbeeld langdurig antibiotica nodig, herhaalde/chronische schimmelinfecties, veel oorontstekingen, veel longontstekingen) dan is het normaal. 


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10371767 Quote

  Tja, het ene kind is echt vaker ziek dan de ander.

  Mn oudste dochter was ook veel ziek de eerste 1.5-2 jaar. Elke 2 maanden wel flinke koorts. Ik kon elke 2 maanden een paar dagen verlof opnemen, zo balen! 

  Het werd beter toen ze 2 jaar werd. Nu is ze 3 en ze is zelden nog echt ziek met koorts. Wel verkouden enzo, maar niet meer zo ziek dat ze niet naar de opvang kan (wat de eerste 2 jaar dus wel zo was)

  Mm jongste dochter is nu 15 maanden e  nog maar 1x een beetje ziek geweest. Ze gaan allebei naar dezelfde opvang, dus dat maakt niet uit. 

  Mn oudste is blijkbaar veel gevoeliger en vatbaarder voor ziek zijn dan mn jongste. Niks aan te doen.. Maar het werd echt beter toen ze peuter werd!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct