Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vaccinatie

 • Auteur
  Berichten
 • #10499100

  Hallo

  mijn zoontje is nu 2 maandjes en krijgt volgendemaand de eerste vaccinatie , maar zit te twijfelen om het wel of niet te doen , heb zoveel verhalen gehoord dat het de ontwikkeling heeft verstoord ?


  MammavanJ
  Bijdrager
  #10499104 Quote

  Onze dochter is na elke vaccinatie een keer een dagje of 2 niet in haar hum. Een beetje koorts en chagrijnig, maar heb door de vaccinatie nog niets geks aan haar ontwikkeling gemerkt. Wat wel invloed op haar ontwikkeling heeft gehad is de keren dat ze ziek was(ze is 2x 2 weken goed ziek geweest) , dan stagneert de boel echt een tijdje (gelukkig wel weer ingehaald). Dus in mijn beleving is voorkomen van erg ziek worden het beste voor de ontwikkeling.

  het is een keuze die je zelf moet maken en waar jij je goed bij moet voelen. Wat ik wel nog op wil merken is dat 95% van de ouders in nl hun kindjes laten vaccineren en volgens mij heeft niet 95% een ontwikkelingsstoornis.

   


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10499131 Quote

  Hier geen last van gehad 🙂 Ze is op de dag zelf en de dag erna een beetje ziekig maar verder niks gemerkt. 

  #10499150 Quote

  Mijn zoontje krijgt alle vaccinaties en heb nooit iets aan hem gemerkt. Ja, een beetje koortsig de dag zelf en de dag erna heel soms ook nog een beetje, maar that’s it. Ik heb nooit getwijfeld het vaccinatieprogramma te volgen, dus ik zit wat dat betreft niet in dezelfde situatie qua twijfel. 

  Het is uiteraard je eigen keuze, ik zou me goed inlezen en ook wetenschappelijke bronnen erop naslaan als je echt twijfels houdt. Wat ik wel nog zou willen opmerken is dat de ziektes waartegen je kindje zou worden ingeënt echt geen griepjes zijn, maar serieuze ziektes waar kindjes ook iets aan kunnen overhouden in veel gevallen, mochten ze het oplopen. We zien deze ziektes vrijwel niet meer, omdat een groot percentage van de bevolking is ingeënt, maar dit betekent niet dat er geen risico is een dergelijke ziekte op te lopen als je kindje niet gevaccineerd is. Ik zou als ik jou was dus ook bekijken tegen welke ziektes je kindje zou worden gevaccineerd en ook bestuderen wat die ziektes afzonderlijk precies inhoudt, mocht hij het krijgen.

  Mij hielp dit in ieder geval om destijds tijdens de zwangerschap de kinkhoest vaccinatie te halen (ik weet niet hoe dit nu zit maar toen ik zwanger was moest je daar nog voor betalen). 

  Succes met je keuze.

  #10499160 Quote

  Ik ga het nog even goed opzoeken , 


  Madili
  Bijdrager
  #10499168 Quote

  Hoi.

  Het is en blijft een lastige keuze. Hier wegen wij het af per vaccinatie. Welke ziekte is daadwerkelijk gevaarlijk en willen wij een vaccin voor. En welke ziektes niet.

  Als ze ziek zijn stagneert de ontwikkeling altijd ff een paar dagen. Meestal merk je er nix van en halen ze het gewoon in. Dus ook de eerste dagen na de prik. 

  Maar lees je gewoon goed in, en maak voor jezelf en je kleintje de keuze. Er is geen goed of fout!

  Lees ook: Alles over doorslapen

  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10499187 Quote

  Hier altijd gewoon gedaan en me bewust geweest dat die verhalen vaak maar gewoon verhalen zijn die geen onderbouwing hebben of een toevallige samenloop van omstandigheden. Meningen en onderzoek zijn 2 verschillende dingen. Iets dat getest is en gebruikt bij veel mensen is voor mij betrouwbaarder dan die ene persoon waarbij het anders ging. Risico’s afwegend (niks is zonder enig risico), kom ik altijd uit op vaccineren. Ook een niet dodelijke ziekte wil ik m’n kindje graag besparen als het kan. Succes met je beslissing!

  #10499449 Quote

  De vaccinaties tegen kinderziekten bestaan al zo lang. Ik geloof dat dit allemaal wel veilig is. Ik heb nog nooit gehoord dat er iemand iets aan over heeft gehouden.

  Lees je goed in over die kinderziektes. Want dit is wel echt anders dan bijvoorbeeld corona. Kinderen kunnen ernstig ziek worden, kampen met de langdurige gevolgen van de ziekten en kunnen er aan komen te overlijden. 

  Door een simpele prik bescherm je je kindje tegen deze nare ziektes.

  En ik weet niet of je kindje naar de opgang gaat maar tegenwoordig geldt bij de meeste opvangen een vaccinatieplicht voor de kinderziektes. 


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10499603 Quote

  Mijn zoontje heeft ook niets geks overgehouden aan de vaccinaties, ja de dag of paar dagen erna voelt hij zich minder lekker, en dan merk je wel dat hij op dat moment ff een paar daagjes minder snel nieuwe dingen leert, maar dat compenseert hij meteen weer zodra hij zich weer fit genoeg voelt. Ik heb zelf vroeger wel 6 weken achterstand op school opgelopen doordat ik kinkhoest kreeg, evenals mijn broers die het ook hadden (mijn zusje ging nog niet naar school op haar leeftijd en is ook 6 weken flink ziek geweest ervan), en mijn broer die al iets moeilijker mee kon komen met taal is toen wel een jaar blijven zitten. Ook al hadden wij dus de ‘milde variant’ van de ziekte. Uiteindelijk toch wel goedgekomen en heeft nu een mooie opleiding afgerond en een goede baan, maar dat was wel meer ontwikkelingsachterstand dan wat je oploopt van een paar daagjes niet zo fit zijn na een vaccinatie, en dan hadden wij nog geluk dat we niet meer piepjong waren en wel gevaccineerd, anders had het zomaar veel ernstiger of zelfs dodelijk af kunnen lopen. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct