Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vaccinatie en borstvoeding

 • Auteur
  Berichten

 • Rosave
  Bijdrager
  #10411429

  Zijn er vrouwen die, net als ik, een oproep hebben gekregen om zich te laten vaccineren en nog borstvoeding geven? Ik twijfel of ik me nu laat vaccineren. Mijn dochter is 5 maanden en ik geef dus borstvoeding en ben niet van plan op korte termijn te stoppen. In het onderzoek naar het vaccin is de doelgroep vrouwen die borstvoeding geven niet meegenomen, dus de effecten zijn nog niet duidelijk. Wel lees ik dit:
  – Op de website van het RIVM: Er zijn geen aanwijzingen dat het vaccin in de moedermelk komt en via de borstvoeding bij het kind kan komen.
  – Op de website van La Leche League lees ik dat het zelfs positieve effecten kan hebben op je baby (https://www.lalecheleague.nl/borstvoeding-abc/artikel/314-borstvoeding-en-covid-19-vaccin).

  Ik ben benieuwd welke keuze andere vrouwen maken en waarom. Bedankt alvast!


  Mariska z
  Bijdrager
  #10411431 Quote

  Je geeft antistoffen door via je moedermelk. Ik zou het dus ideaal vinden.


  Froemeltje
  Bijdrager
  #10411466 Quote

  Aangezien de adviezen op aannames zijn gebaseerd en niet op daadwerkelijke onderzoeken heb ik besloten het nog niet te doen. Pas als er daadwerkelijk uit onderzoek is gebleken dat het vaccin niet bij je kindje kan komen dan sta ik er voor open maar nu nog niet.


  Samsonnn
  Bijdrager
  #10411498 Quote

  Hihi lees mijn topic ☺️ ik wilde zelf liever geen pfizer omdat die effecten nog niet duidelijk zijn gezien het een nieuwe techniek is. Ik ben nu uitgenodigd voor de astrazenica, deze is op basis van de “klassieke” vaccinatie methodes dat voelt voor mij iets veiliger. Maar nou las ik dat het maar 3 maand werkzaam is dus zit ik in twijfel of ik hier het risico wel voor moet nemen 🤪


  Rosave
  Bijdrager
  #10412351 Quote

  Dankjewel voor je reactie. Ik had nog niet gedacht aan de verschillende vaccins. Misschien dat ik het wel aandurf! Nog even laten bezinnen:)

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct