Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vaccinatie Pijn

 • Auteur
  Berichten

 • Jaiimy
  Bijdrager
  #10518903

  Goedenmiddag
  Vandaag heeft onze kleine meid de eerste 2 prikjes gehad, ze is nu 3 maanden. Hoe hebben jullie dit verlicht? Ik heb dr lekker bij me liggen en masseer dr beentjes. Melk drinken vind ze prima. Ze is erg huilerig wat ze anders nooit is maar dat is echt van de prik. Paracetemol evt als er koorts komt maar dat is er nog niet. Volgesmij kan je niet heel veel behalve alle aandacht geven. Maar mischien iemand nog andere tips..


  Mateke
  Bijdrager
  #10518912 Quote

  Veel kan je inderdaad niet doen denk ik. Onze kleine meid heeft na haar eerste prikjes bijna de hele dag op mij geslapen. Wanneer ik ze probeerde wegleggen, begon ze te huilen. Dus gewoon gezellig veel knuffelen vandaag lijkt me het beste 🤷‍♀️. 


  JanuariMama
  Bijdrager
  #10518925 Quote

  Als ze huilerig is, is er mogelijk toch een ongemak of pijn en kan paracetamol verlichting geven, hoeft niet alleen bij koorts. Dan kan ze in ieder geval lekker rustig bij je slapen..


  Lewis
  Bijdrager
  #10518928 Quote

  Ons is vorig jaar aangeraden de prikplek juist niet te masseren, omdat dat de pijn verergert. Beentjes wel in beweging houden. 
  En eens met Januarimamma, een paracetamol kan ook helpen als er geen koorts is. Al zie je dan wel minder goed of er koorts optreedt. 

  Ze moeten er even doorheen, als het goed is gaat het morgen of overmorgen alweer wat beter. Mijn dochter kreeg van die dktp prikken altijd een dag hoge koorts, erg naar om te zien. Ze sliep gelukkig wel veel. Je weet dat je het doet omdat je het goede wilt doen, maar ik vond het altijd wel zielig. 


  Pinkyblue
  Bijdrager
  #10518996 Quote

  Lekker in een warm badje en knuffelen als ze verdrietig is. En van de prikplekjes afblijven. Masseren is lief bedoelt, maar doet waarschijnlijk gewoon zeer


  Jaiimy
  Bijdrager
  #10519988 Quote

  Alles goed gegaan na de vaccinatie. 2 daagjes beetje moe en huilerig maar geen extreme hoge koorts gelukkig. Nu nog beetje moe maar is ook niet niets voor zn klein lijfje.

  Lees ook: Alles over doorslapen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct