Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vaccinaties, wel/niet wanneer???

 • Auteur
  Berichten

 • Lyn V
  Bijdrager
  #5732436

  Hoi

  Ik zie door de bomen t bos niet meer dus misschien heeft 1 van jullie tips, adviezen, ervaringen mbt vaccinaties.

  Ik ben 14 april bevallen van een geweldige zoon en moet dus binnenkort voor t eerst naar t consultatiebureau. Mijn man en ik hebben het over vaccineren gehad en hij wil graag gewoon volgens t boekje doen ‘zoals het hoort’.

  Ik heb twijfels bij uberhaupt vaccineren, maar ik wil het misschien wel, maar hij is nog zo klein. En zijn immuunsysteem is nog niet voltooid.

  Nu lees ik van alles.. allemaal wetenschappelijk onderbouwd maar tegenstrijdig

  Dus wie heeft er advies?

   


  W83
  Bijdrager
  #5732437 Quote

  Waarom heb je twijfels over vaccineren?

  Misschien kun je bij CB vragen stellen over het vaccineren. Er zijn meer moeders die zitten te twijfelen en zij kunnen misschien je juist gerust stellen.

  Bij ons krijgen ze alle vaccinaties. Over eentje zit ik te twijfelen, omdat er weinig bekend is over het langertermijn. Maar die krijgt ze over 11 jaar, dan zullen die wel bekend zijn.


  Zwanger yes
  Bijdrager
  #5732447 Quote

  Inderdaad je vragen stellen bij het CB. De eerste keer is nog zonder vaccins.

  Wij doen het ook volgens het boekje, alleen inderdaad de baarmoedermondkankervaccinatie twijfel ik over. Maar dat mag ze tegen die tijd zelf meebeslissen.

  Wij denken dat het niet voor niets gebeurt en ik wil niet dat mijn dochter ziek wordt. Liever vaccinaties dan die ziektes wat mij betreft


  MLB
  Bijdrager
  #5732479 Quote

  Hoi!

  Ik snap heel goed je twijfels. Zelf wil ik liever ook niet alle vaccinaties geven maar vriendlief wel. Wij hebben besloten het te doen als de baby een half jaar is omdat je dan je baby wat beter kent en het een beter immuunsysteem heeft opgebouwd. Overigens zullen wij niet alle prikken geven. Ik heb hier mijn eigen reden voor waarom ik niet wil vaccineren.


  Patje Zetje
  Bijdrager
  #5732557 Quote

  Er is nog nooit een onderzoek geweest waarbij grote groepen gevaccineerde kinderen vergeleken zijn met grote groepen 100% vaccinvrije kinderen.

  Reden dat dit onderzoek nooit geweest is is volgens het rivm omdat het onethisch is een baby een “goedwerkend” vaccin te onthouden.

  Wat voor eventuele schade vaccins op korte en langere termijn kunnen veroorzaken kan je niet weten als je nooit een grote controle groep 100% vaccinvrije kinderen gebruikt.

   

  Zou jij mee willen doen met het grootschalige onderzoek als het rivm (in samenwerking met leden van vaccinvrij) je hiervoor uitnodigt waarbij je van te voren en tijdens het onderzoek niet weet of je kind gevaccineerd is of niet (krijgt dan een “droog” prikje)?

   

  Het onderzoek is niet in het belang van je eigen kind maar wel in het belang van al die kinderen die na die tijd geboren worden om aan de weet te komen wat beter is, wel of niet vaccineren.

   

  Aangezien je zelf niet weet wat je moet doen kun je er ook voor kiezen om níet te kiezen maar mee te doen aan het onderzoek. Dan bepaald het onderzoek in welke groep je kind terecht komt en doe je mee aan een goed onderzoek om voor eens en altijd aan te tonen / uit te sluiten dat inenten slecht/goed is.


  gebruiker399854
  Bijdrager
  #5732558 Quote

  Alles is mogelijk natuurlijk en we willen allen het beste voor ons kind.

  Ik ben het met je eens, dat ze wel erg jong beginnen en het er erg veel zijn. En bijvoorbeeld de Bof is voor meisjes absoluut niet gevaarlijk. En de rode hond is dat weer niet voor jongens…

  Lees je goed in over de ziekten. Vaccinaties zijn niet ongevaarlijk maar dat zijn de ziekten ook niet. Elk medicament heeft mogelijke bijwerkingen maar het advies is wel vaccineren omdat de mogelijke bijwerkingen minder erg (zouden) zijn dan het krijgen van zo’n ziekte.

  Ik ben het daar niet mee eens. De bewijzen stapelen zich op dat zo jong vaccineren ronduit gevaarlijk is. Je kan simpelweg niet van te voren weten of ze er goed of slecht op zullen reageren. Ik ken inmiddels veel ouders die duidelijk hebben gezien hoe hun kindje veranderde na vaccinatie. Het is jammer dat de medische wereld glashard wil beweren dat dat daar niet van kan komen terwijl het gewoon in de bijsluiter staat. Het lareb houd ook bijwerkingen bij. Per jaar overlijden er tussen de 5 a 10 mensen door vaccinatie (zo staat in hun eigen rapporten). Dit noemt men een ‘aanvaardbaar risico’. Het zal je kind maar wezen…

  Ik ben inmiddels ook helemaal niet bang meer voor die ziekten. Polio verloopt doorgaans als griep, in hele enkele keren erger. Geen idee of polio hier niet meer voorkomt, ik word niet getest hoor als ik met griep bij de huisarts kom en mijn kinderen ook niet… uitzieken zeggen ze dan gewoon. Zolang er niks op kweek gezet word weten ze het ook niet zeker. Kinkhoestvaccin deugt sowieso niet (kan je zelf studies overhandigen waaruit blijkt dat gevaccineerden met een asymptomatische kinkhoest rondlopen die besmettelijk is). Daarnaast krijgen velen het alsnog en zeker niet milder dan bij ongevaccineerden. Difterie is echt een oorlogs/zeer slechte leefomstandigheid ziekte. Meningitis staat als bijwerking van vaccins, dus, je kan wel willen beschermen tegen hersenvliesontsteking maar daarbij loop je wel het risico op hersenvliesontsteking.

  Zo kan ik in principe alle ziekten wel af gaan indien daar interesse voor is.

  Mijn man dacht ook dat ik gek geworden was. Ons zoontje heeft die dubbele op 2 maanden en die op 3 maanden gehad. Het voelde heel erg verkeerd. Ik ben toen veel gaan lezen zoals de lezing van Dr Hans Moolenburgh 2012 op YouTube. Hij is al heel lang arts en heeft deze ontwikkelingen vanaf begin af aan gevolgd. Legt eerlijk uit dat de ziekten gevaarlijk kunnen zijn en wat we gebeurd als je de ziekten krijgt. Maar ook waarom vaccineren gevaarlijk kan zijn. Hoe ze vroeger met 9 maanden pas begonnen omdat je dan veel beter weet of het kind gevoelig is voor bepaalde stoffen en of die er slecht op zou reageren. De beste man is inmiddels al 91 jaar en ook 1 van de vooraanstaande strijders geweest om te voorkomen dat ze fluoride aan het Nederlandse drinkwater zouden toevoegen.

  Lees, en soms lees even niet want het is een zwaar onderwerp. Maar praat ook vooral met je man, waarom je twijfelt. Iets doen alleen maar omdat anderen doen lijkt mij geen goed argument. Ze later laten zetten kan altijd nog, ongedaan maken niet.


  gebruiker119019
  Bijdrager
  #5732565 Quote

  Hi Lyn,

  Nu een keer via een ander topic dan de april mama’s ; – ). Wat daar volgens mij nooit ter sprake is gekomen, is dat ik in het verleden voor het vaccinatie programma van Unicef heb gewerkt in delen van de wereld waar vaccines niet vanzelf sprekend zijn. Dus ik ben geen leek met betrekking tot dit onderwerp.

  Door mijn ervaringen daar en de ellende die ik heb gezien in polioklinieken, kan ik niet begrijpen dat er mensen zijn die hun kinderen niet willen beschermen tegen de pijn, misvormingen en erger. Wij mogen ons gelukkig prijzen dat we in een land leven waar we onze kinderen kunnen beschermen tegen deze ellende. De wanhoop van de moeders die hun kindjes niet kunnen beschermen zal ik nooit vergeten.

  Bovenstaand verhaal van een duidelijke tegenstander van vaccineren, klopt niet, maar ik geloof niet dat een weerlegging per ziekte zulke tegenstanders zal overtuigen van het tegendeel.

  Ingaand op jouw vraag, waarom zo vroeg beginnen met vaccineren, omdat juist de ziektes waartegen we vaccineren voor de allerkleinste de meest verschikkelijke gevolgen kunnen hebben. Bijvoorbeeld Kinkhoest bij een volwassenen geeft griepachtige verschijnselen; Een baby kan er aan overlijden. Hetzelfde geldt voor de andere ziektes die al vroeg worden opgenomen in het Rijksvaccinatie programma. Kinderpolio bij een baby kan leiden tot misvormingen in de groei; Een volwassenen ( die al volgroeid is ) krijgt algehele malaise, maar geen misvormingen. Daarom wordt zo vroeg begonnen met vaccineren.

  Niet alle ziektes komen nog even vaak voor (dankzij vaccines!) en verlopen even ernstig, maar de mensen die jaarlijks in Nederland overlijden aan vaccineerbare ziektes, is vele malen hoger dan de aantalen serieuze bijwerkingen waarover boven wordt gesproken. Dodelijke incidenten zijn overigens nooit 1 op 1 toegeschreven aan vaccines, omdat andere factoren ook een rol kunnen spelen.

  Liefs Anna


  Patje Zetje
  Bijdrager
  #5732574 Quote

  anna zegt;

   

  Ingaand op jouw vraag, waarom zo vroeg beginnen met vaccineren, omdat juist de ziektes waartegen we vaccineren voor de allerkleinste de meest verschikkelijke gevolgen kunnen hebben”

   

  waarom dan al met twee maanden hepb vaccinatie (Amerika zelf iedere baby direct na de geboorte al hepb vaccinatie)?

  waarom heeft Nederland dan weer geen jaarlijkse griepvaccinatie voor de allerkleinste baby’s vanaf zes maanden oud? Dit is wat cdc zegt over griep:


  • Children younger than 5 years and especially those younger than 2 years are at high risk of serious influenza complications.

   Polio was volgens mij juist gevaarlijk (als het virus überhaupt al de veroorzaker is van verlamming) voor oudere kinderen, niet voor pasgeboren baby’s.

   De enige reden dat we nu eerder starten met vaccineren is vanwege kinkhoest. Voorheen begonnen we met vaccinerne “pas” (ook al heel vroeg) op de leeftijd van 3 maanden. Nu is het vervroegd naar +\_ 6 weken á 2 maanden vanwege kinkhoest en zelf baby’s van vier weken oud krijgen nu al de dktp hib hepb en pneu vanwege de kinkhoest die dan heerst in de woonplaats van de baby.

   En dat eerder starten schijnt nóg niet genoeg te zijn dus nu is het advies om ook zwangeren en de omgeving, papa, oma, kraamhulp) te her vaccineren tegen kinkhoest.

    

   Dus dat is de reden van het vroege vaccineren, vanwege kinkhoest.

   en weet je, pas na een volledige serie kinkhoest vaccinaties is je kind “voldoende  Beschermd” (lees voldoende antistoffen, of de antistof theorie klopt betwijfel ik).

   Laat dat nou ook de leeftijd zijn waarop een baby groot genoeg is om zelf vaak kinkhoest goed aan te kunnen.

    

   voorstanders van vaccineren zullen ongetwijfeld met het argument komen dat gevaccineerden een kinkhoest infectie milder doormaken dan vaccivnrije personen. Ik stel voor, bewijs dat dan met het bovenstaande onderzoek wat ik graag gehouden zie worden waarbij twijfelde ouders hun pasgeboren baby opgeven voor onderzoek tussen gevaccineerde en vaccinvrije baby’s.

    

    


  Patje Zetje
  Bijdrager
  #5732575 Quote


  anna zegt;           ”Ingaand op jouw vraag, waarom zo vroeg beginnen met vaccineren, omdat juist de ziektes waartegen we vaccineren voor de allerkleinste de meest verschikkelijke gevolgen kunnen hebben”           waarom dan al met twee maanden hepb vaccinatie (Amerika zelf iedere baby direct na de geboorte al hepb vaccinatie)?     waarom heeft Nederland dan weer geen jaarlijkse griepvaccinatie voor de allerkleinste baby’s vanaf zes maanden oud? Dit is wat cdc zegt over griep:     Children younger than 5 years and especially those younger than 2 years are at high risk of serious influenza complications.  Polio was volgens mij juist gevaarlijk (als het virus überhaupt al de veroorzaker is van verlamming) voor oudere kinderen, niet voor pasgeboren baby’s.     De enige reden dat we nu eerder starten met vaccineren is vanwege kinkhoest. Voorheen begonnen we met vaccinerne “pas” (ook al heel vroeg) op de leeftijd van 3 maanden. Nu is het vervroegd naar +\_ 6 weken á 2 maanden vanwege kinkhoest en zelf baby’s van vier weken oud krijgen nu al de dktp hib hepb en pneu vanwege de kinkhoest die dan heerst in de woonplaats van de baby.     En dat eerder starten schijnt nóg niet genoeg te zijn dus nu is het advies om ook zwangeren en de omgeving, papa, oma, kraamhulp) te her vaccineren tegen kinkhoest.           Dus dat is de reden van het vroege vaccineren, vanwege kinkhoest.     en weet je, pas na een volledige serie kinkhoest vaccinaties is je kind “voldoende Beschermd” (lees voldoende antistoffen, of de antistof theorie klopt betwijfel ik).     Laat dat nou ook de leeftijd zijn waarop een baby groot genoeg is om zelf vaak kinkhoest goed aan te kunnen.           voorstanders van vaccineren zullen ongetwijfeld met het argument komen dat gevaccineerden een kinkhoest infectie milder doormaken dan vaccivnrije personen. Ik stel voor, bewijs dat dan met het bovenstaande onderzoek wat ik graag gehouden zie worden waarbij twijfelde ouders hun pasgeboren baby opgeven voor onderzoek tussen gevaccineerde en vaccinvrije baby’s.      


   

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct