Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vaccineren

 • Auteur
  Berichten

 • Nikki westerhoek
  Bijdrager
  #10497550

  Zwanger zijn en laten vaccineren, hoe denken jullie hierover?


  Lm
  Bijdrager
  #10497562 Quote

  Ik doe het zeker niet


  AAY
  Bijdrager
  #10497570 Quote

  Zwanger of niet ik doe het nooit 🤷🏽‍♀️

  #10497571 Quote

  Ik vond het echt een no-go. Nog steeds niet gevaccineerd nu ivm borstvoeding.


  Billie
  Bijdrager
  #10497572 Quote

  Ik neem even aan dat je het corona-vaccin bedoelt?

  Of je het moet doen of niet, is helemaal aan jezelf. Ik heb vertrouwen in de wetenschap en zou het daarom wel doen.  

  De kans is groter dat je zwaardere gevolgen krijgt als je zwanger bent (van corona, niet van de prik). En als je personen kent die last hebben van ‘long-covid’, dan weet je dat je dat echt niet wilt. Je bent dan bijna fysiek niet meer in staat om zwanger te zijn..

  Maar goed, nogmaals: het is jouw keuze. En als je het allemaal niet zeker weet,  laat je dan vooral informeren door een deskundige (huisarts bijv.).


  Mateke
  Bijdrager
  #10497574 Quote

  Ik heb het wel gedaan maar het is uiteraard ieders eigen keuze. Ik las onlangs weer een artikel dat er bij ons in België met de stijgende cijfers nu best wel wat ongevaccineerde zwangere vrouwen op de afdeling intensieve zorgen belanden in het ziekenhuis waar ze moeten worden geïntubeerd en bij wie ze de baby vaak ook vroeger moeten halen en dat wilde ik in ieder geval te allen tijden vermijden. Maar ik snap het ook wel als je het liever nog niet zou laten doen. Ik zou dan zelf wel zeker wat extra voorzichtig zijn. Je immuniteitssysteem is sowieso wat minder efficiënt als je zwanger bent dus je kan wel sneller ziek worden dan anders.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Dpl
  Bijdrager
  #10497602 Quote

  Ik heb me wel laten vaccineren, zowel Corona als kinkhoest. Met het kinkhoest vaccin is in andere landen al heel veel ervaring opgedaan. 

  het Corona vaccin is nieuwer, maar ik vertrouw de onderzoeken tot nu toe. Er is ook geen reden om aan te nemen dat het schadelijk zou zijn. Wel is duidelijk dat een Corona infectie wél schade op kan leveren; grotere kans op IC opname, slechter werkende placenta, long-COVID. De keus was daarmee voor mij makkelijk. 


  MamaEvanI
  Bijdrager
  #10497609 Quote

  mijn mening is: zeker wel doen!

  mijn afweging (niet zwanger, maar geef borstvoeding): in de laatste updates en richtlijnen staat nog steeds dat BV geen contra-indicatie is.  Bij het mRNA Vaccin (wat Pfizer is dat ik heb gekregen) is überhaupt geen sprake van een ingespoten virus èn overdracht van antistoffen in de BV is natuurlijk juist positief. Dit verhaal geldt ook voor als je zwanger bent. 

  Succes met je keuze!


  MammavanJ
  Bijdrager
  #10497623 Quote

  Toen ik zwanger was, kon ik me nog niet laten vaccineren (2020). Onze dochter was 3 maanden toen ik COVID kreeg. Echt ellende met borstvoeding 😓, maar ik was er niet heel ziek van. Nu zit ik met de ‘gebakken peren’ en heb ik long COVID. Met een drukke, slecht slapende dreumes, werk en een postpartum depressie is dat echt een hele slecht combinatie. Maw ik had gewild dat ik me toen al had kunnen laten vaccineren. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct