Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vaccineren tegen corona tijdens zwangerschap ?

 • Auteur
  Berichten
 • #10460848

  Hallo,

  Ik ben benieuwd hoe andere vrouwen denken over jezelf laten vaccineren tegen covid tijdens de zwangerschap. Wat zijn jullie voors-en tegens ?

  #10460851 Quote

  Ik ben nu 22 weken en ga me over twee weken laten vaccineren. Ik heb er nooit over getwijfeld; sinds er onderzoek is gedaan en het RIVM een positief advies heeft af gegeven heb ik besloten te gaan. 

  Ik merk dat ik nu erg terughoudend ben in met mensen afspreken, terug naar kantoor gaan en leuke dingen doen. Dit mag volgens de versoepelingen nu of binnenkort, maar er zijn extra risico’s verbonden aan een besmetting met zwangerschap en die wil ik niet nemen. 
  Enige argument tegen zou voor mij zijn dat de lange termijn effecten nog niet duidelijk zijn. Maar ik vertrouw hierin op de wetenschap en de experts.


  AAY
  Bijdrager
  #10460858 Quote

  Ik heb ook een uitnodiging gekregen ben nu 29 weken zwanger. Ik wil het vacinatie niet. 😚


  Feutje
  Bijdrager
  #10460866 Quote

  Ik ben nu 37+5 weken zwanger en heb wel een prik ingepland (1 dag na m’n uitgerekende datum). Straks aan de verloskundige vragen of dat sowieso een slecht idee is, of alleen als ik dan net bevallen ben en nog niet uit bed kan. Ik hoop eigenlijk dat het wel kan doorgaan en dat ik dan nog zwanger ben, dan krijgt de kleine misschien ook wat bescherming mee.


  Lorraine
  Bijdrager
  #10460910 Quote

  Er zijn geloof ik ook twee andere topics over dit onderwerp! Vrij recent geopend, kun je vinden via de zoekbalk 🙂 daar zijn veel reacties op gekomen.


  TreM
  Bijdrager
  #10460912 Quote

  Ik heb me al laten vaccineren (nu 25 weken) en merk geen verschil met daarvoor. Ik had alleen een beetje een stijve arm en de baby is nog even beweeglijk

  Lees ook: Zwanger, en nu?

  JMerel
  Bijdrager
  #10461231 Quote

  Ik twijfelde ook erg om m te halen, maar besloten om dit toch te gaan doen. Het geeft me meer rust als ik ‘m wel neem. Volgende week de 1e (dan 33 wkn) en de 2e met 38 weken.

  Heb gebeld om een afspraak te maken een aangegeven dat ik zwanger ben en niet pas in m’n laatste zwangerschapsweek de prik te willen halen. Dat begrepen ze en ik kon daardoor eerder terecht.


  Ienieminie
  Bijdrager
  #10461241 Quote

  Heb het gevraagd aan vk en die had het erover na de 12 weken… dus ik moet nog even denken


  JuffieSu
  Bijdrager
  #10461256 Quote

  Ik krijg maandag mijn vaccinatie, ben dan bijna 24 weken zwanger. Besloten om het toch te doen ook omdat ik in de eerste weken zwangerschap het al heb gehad en ik hierdoor nog maar 1 prik nodig heb.

  Wil graag mijn vrijheid terug en die lange termijn.. dat weten we van heel veel in het leven niet.. dus ik neem het risico..

  Verder hoor ik in mijn omgeving steeds meer zwangeren die de vaccinatie nemen en mijn huisarts was er ook niet op tegen..

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct