Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vader Brengt Kind Steeds Naar Schoonmoeder

 • Auteur
  Berichten
 • #10539487

  Hi mama’s en of papa’s 

  Ik zit met het volgende. Mijn partner brengt op al zijn dagen die hij samen thuis is of vrij van werk ons zoontje naar zijn moeder. 1 x in de week was hun oppas dag dus die kan ik dan nog wel begrijpen een keertje extra ook wel. Maar deze week wordt ik er een beetje gek van. Hij is afgelopen week 4 dagen geweest van de ochtend vroeg tot na het eten in de avond. en morgen heeft mijn partner een vrije dag en heeft hij weer aangegeven hem te brengen naar zijn moeder.

  Als ik vraag of hij het lastig vind om alleen te zijn met onze zoon 15 maanden inmiddels zegt hij dat hij dat geen probleem vind maar dat zijn ouders de kleine willen zien elke keer. 

  persoonlijk wordt het me wel een beetje too much omdat ik elke keer de gene ben die alle spullen en het eten voor de kleine in de ochtend in aan het pakken ben en hij er verder niks aan of voor doet. 

  ik vind het jammer dat hij geen leuke dingen doet samen met de kleine en dat hij weinig aandacht schenkt aan hem. 

  Heeft iemand een gelijke situatie ? 

   


  Madeliefje-bloem
  Bijdrager
  #10539491 Quote

  Dat is geen fijne situatie. Ik zou hier eens goed over praten met je partner. Het lijkt alsof hij de betrokkenheid van zijn ouders als excuus gebruikt. 

  Wat doet hij dan in de tijd die hij vrij is en zijn zoontje wegbrengt? En doet ook wel eens een dag leuke dingen met jullie zoontje zonder jou?

  Persoonlijk zou ik dit niet tolereren, maar dat is ieders keuze. Wellicht voelt hij weerstand en vind het moeilijk om invulling te geven aan een dag met de kleine, of is er een ander onderliggende reden. Die zou ik in alle eerlijkheid proberen naar boven te krijgen. 

  Fijn dat je schoonouders willen oppassen, maar je mag er toch ook vanuit gaan dat de vader ook graag tijd met zijn zoon spendeerd. 

  #10539499 Quote

  Ja dat lijkt mij ook. Je wilt toch een band opbouwen en samen leuke ervaringen opdoen??
  Ik zou hier wel een afspraak over maken, want dit is wel overdreven veel. En laat hem het dan op z’n minst zelf voorbereiden en regelen. Het is zijn dag dan toch?

  #10539519 Quote

  De uren/dagen dat hij dan thuis is ruimt hij af en toe wat op of maakt hij een klein beetje schoon als hij er zin in heeft. Verder ligt hij dan zelf meestal te slapen of gamen. Tot grote ergernis bij mij.

  de onderliggende oorzaak reden krijg ik moeilijk boven tafel het enige waar hij het continu op gooit is dat ik mijzelf aanstel en dat het ook zijn zoon is dus hij mag ook beslissen en vind dat zijn ouders de kleine zoveel moeten zien. 

  ik werk vier a vijf dagen per week en ik voel dat ik voor mijzelf geen goede balans kan vinden meer en de emotie die bij mij loskomt als hij weer eens meld dat de kleine naar z’n ouders gaat is niet prettig. Zou ik hier met een specialist over kunnen praten? Of is dat raar? Ik dring zelf niet meer door tot mijn partner. 


  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10539526 Quote

  Ik weet niet hoeveel uur je partner werkt. Als hij de kleine toch weg brengt dan had ik tegen mijn partner gezegd dan ga je maar meer werken zodat ik minder uren kan maken en zelf voor mijn kindje kan zorgen. Als hij nou iets nuttigs zou doen, maar slapen en gamen, je bent toch geen tiener meer.


  Moradora
  Bijdrager
  #10539528 Quote

  Ik zou het gesprek ook aangaan met zijn ouders, het is natuurlijk van de zotte dat zij hierin meegaan. Hij kan daar een kop koffie drinken met de kleine en weer naar huis ofzo. Ik neem toch niet aan dat zij het er mee eens zijn dat zij oppassen en thuis gaat zitten gamen ipv iets nuttigs doen.
  Dus ik zou hen duidelijk maken dat je wilt dat ze nee zeggen en dat ze ook weten wat hoi doet, nouja niet doet als kleine bij hen is.

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  Lewis
  Bijdrager
  #10539567 Quote

  Ik weet niet hoeveel uur je partner werkt. Als hij de kleine toch weg brengt dan had ik tegen mijn partner gezegd dan ga je maar meer werken zodat ik minder uren kan maken en zelf voor mijn kindje kan zorgen. Als hij nou iets nuttigs zou doen, maar slapen en gamen, je bent toch geen tiener meer.

  Dit… Ik zou dan zeggen dat hij maar meer gaat werken en jij minder. Het is jullie kind. En een kindje hoort in mijn opzicht toch het meeste bij pappa en mamma te zijn. Lopen lanterfanten terwijl jij je een slag in de rondte werkt, en dan je kindje wegbrengen terwijl je zelf wel de zorg zou willen dragen… Ik zou daar ook niet mee om kunnen gaan hoor. 


  Sopi
  Bijdrager
  #10539650 Quote

  Ik vind dit wel echt heel raar hoor! Dus hij brengt jullie kindje zo vaak weg om zelf te gaan chillen? Echt belachelijk. Dan kan hij idd net zo goed meer gaan werken. De bedoeling van één van de ouders thuis is toch dat je kindje dan ook lekker thuis kan blijven?
  Hij kan idd best met je zoontje koffie gaan drinken bij zijn ouders op zijn vrije dag. En oppassen kan ook prima als hij een keer iets heeft. Een doktersafspraak ofzo.. Maar hem zonder reden elke keer wegbrengen vind ik echt niet kunnen. Wil hij geen tijd met je zoontje doorbrengen? Een band opbouwen? Leuke herinneringen maken? Ik zou toch eens goed in gesprek gaan.

  #10539744 Quote

  Naar mijn idee is dit echt heel vaak. Hoe is je contact met je schoonouders? Kan je het hier over hebben? Prima als ze hun kleinkind vaak willen zien, maar ff op de thee en dan is het weer goed toch? Hele dag daar achterlaten vind ik zelf gek. Ik zou er met je man over praten. Als het samen niet lukt, dan misschien met hulp erbij.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct