Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Vaginale Geur

 • Auteur
  Berichten

 • Pip
  Bijdrager
  #10144419

  Lieve allemaal,

  Ik ben nu 21 weken zwanger. En heb eigenlijk al vanaf een week of 13 last van een hele nare geur van ondere. Doe sochtends en savonds schoon ondergoed aan, en gelijk een washand er doorheen;) maar dit lijkt niet te helpen. De afscheiding is gewoon wittig en vaak opgedroogd in mn ondergoed. Ik weet niet zo goed wat ik hier mee moet. Wordt er erg onzeker van, omdat ik denk dat ik niet de enige ben die dit ruikt. De geur gaat ook gewoon in mn broeken zitten. Deze kan ik ook maar maximaal 1 dag aan. In het verleden ( jaar of 6 terug) gebruikte ik altijd wasgel van chili maar hier moets ik van de huisarts mee stoppen ivm eenmalige vaginale schimmel.  Ik heb op dit moment geen jeuk of iets, het is echt alleen de geur. 

  Is er iemand die mij kan helpen 😥

  #10144422 Quote

  Maak het bespreekbaar met je verloskundige! Die weten er oplossingen voor en gek is het voor hen echt niet!


  KHCO
  Bijdrager
  #10144427 Quote

  Ik zou het ook bespreken met vk of HA 

  je reukvermogen is ook 100x sterker als je zwanger bent dus daar kan het ook aan liggen

  #10144441 Quote

  Witte (korrelige) opgedroogde afscheiding duidt vaak op schimmelinfectie. Maak het aub bespreekbaar en schaam je niet. Vaginale klachten komen veel voor bij zwangeren.

  #10144452 Quote

  Ik heb exact hetzelfde! ben nu 23 week. had ook een bruine/rode afscheiding maar mijn vk zei dat het normaal was zolang ik geen buikpijn heb .


  Wila
  Bijdrager
  #10144466 Quote

  Klinkt als een schimmel maar het zou ook goed bij de zwangerschap kunnen passen. Tijdens de zwangerschap maak je meer afscheiding aan. Voor de zekerheid zou ik het wel met je VK bespreken, een schimmelinfectie komt heel vaak voor tijdens de zwangerschap en is snel te behandelen. 

  Als tip wil ik je nog adviseren om alleen katoenen ondergoed te dragen, zo verklein je de kans op een schimmelinfectie en je krijgt minder afscheiding. 

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  gebruiker365106
  Bijdrager
  #10144472 Quote

  Bespreken met verloskundige. Deze kant je even testen.  Kan een schimmelinfectie zijn of een bacteriële infectie. T schijnt dat als t een sterke visgeur heeft t om bacterieel infect gaat.  Schimmel is vaak geurloos en wit korrelig. 


  Joycejacky
  Bijdrager
  #10144518 Quote

  Ik ben nu 31 weken zwanger en kan echt al vanaf week 12 ofzo niet meer zonder inlegkruisjes en dat hoor ik heel veel om me heen. Ik zou lekker inlegkruisjes gebruiken en elke keer als je naar het toilet gaat het verschonen zo gaat de geur niet in je kleding en onderbroek zitten. Je maakt nou eenmaal meer afscheiding aan als je zwanger bent en geloof mij het word steeds erger hoe verder je komt 🙈

  #10144538 Quote

  Je kan wel meer afscheiding hebben, maar dit hoort geen nare geur te hebben. Schimmel ruik je sowieso niet. Bacteriële vaginose ruikt wel erg. Ik zou het even met je huisarts bespreken. Je kan ook een zelftest bij de drogist halen.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen