Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vakantie 2020

 • Auteur
  Berichten
 • #10245208

  Hallo meiden, 

  Wij waren hier aan het kijken naar een vakantie in 2020, inmiddels al geboekt voor september 2020. Maar.. Nu vroeg ik me af.. Hoe gaan jullie dit doen? Want ik moet dus een soort van zorgen dat ik niet zwanger raak, waarbij ik uitgeteld ben in eind augustus/september.

  Boeken jullie ook alvast ruim van te voren en gaan er rekening mee houden of echt pas last minute? 


  Sopi
  Bijdrager
  #10245218 Quote

  Wij boeken nooit zo ver van te voren.. maar het kan altijd gebeuren dat je boekt en zwanger raakt. Dit overkwam ons 2 jaar geleden en we gingen naar het land waar het zika virus actief is. Hebben de vakantie toen geannuleerd. Ik zou dus gewoon een goede annulerings verzekering nemen en lekker boeken als je dat graag wilt. Of je wacht nog even het is nog wel erg vroeg?


  Farru
  Bijdrager
  #10245221 Quote

  Wij deden eerst altijd rond nov-dec boeken. Maar ik vind dit ook te ver vooruit. Wij boeken nu zo’n 3 a 4 mnd van te voren. Rekening houden met is nu wel lastig en dat is het sowieso al. Want je weet nooit of je als je zwanger raakt, eerder bevalt of later of met complicaties eerder op verlof moet en rust moet houden en het kan zoals de persoon boven mij vermeld toch altijd gebeuren. Dus inderdaad, een goede verzekering afsluiten. Mocht je toch zwangerraken en dan uitgerekend zijn is dat volgens mij wel een geldige reden om te annuleren en om te boeken ofzo lijkt mij?

  #10245244 Quote

  Ja dat hebben we zeker in de annuleringsverzekering zitten. Maar wij gaan goed tellen en zorgen dat september niet onze uitgerekende maand wordt. 

   

   


  Vleugjegeluk
  Bijdrager
  #10245278 Quote

  Let er ook op dat je vaak al weken van te voren niet meer mag vliegen! 

  #10245279 Quote

  We doen altijd auto vakanties, voor ons telt echt alleen de uitgerekende datum en de tijd van de zwangerschap zelf want met 8 maanden bv ga je ook niet met een gerust hart. 

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen
  #10245288 Quote

  Bedenk ook dat je complicaties tijdens de zwangerschap kan krijgen. Ik zat vanaf 5 maanden thuis met bekkenklachten. Een lange autorit is dan echt heel onprettig.

  Oftewel: ik zou niet zo ver van te voren boeken.

  #10245337 Quote

  Als het echt tegen zou zitten dan kunnen we altijd annuleren. Maar bedankt voor je advies. 


  PatriesN
  Bijdrager
  #10245338 Quote

  Dit jaar druk bezig geweest om onze kinderwens te vervullen en daarom ook geen vakantie geboekt en afgewacht wat er zou gebeuren. Werd in april zwanger maar helaas een bbz, nu gaan we maandag lekker weg naar kreta. Ik had er dus wel rekening mee gehouden want dat stelde me gerust maar wil nu toch wat relaxter zijn en niet alles ervoor te laten. Want een ding is zeker, ,zwanger worden kan je niet plannen. 

  Idd een goede annuleringsverzekering is aan te raden want er kunnen idd ook complicaties tijdens de zwangerschap optreden.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct