Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vakantie En Tijdsverschil

 • Auteur
  Berichten

 • Pandalover
  Bijdrager
  #10266107

  Hoihoi, ik ga over 3 weken naar Curacao samen met mijn man en ons zoontje van dan ruim 4 maanden. Het tijdsverschil met Curacao is 5 uur. Nu vroeg ik me alleen af of er mensen zijn die wellicht ervaring of tips hebben hoe hier mee om te gaan? Zowel heen als terug.

  Normaal slaapt hij thuis van half 8 ’s avonds tot de volgende ochtend half 10, met nog een fles rond 22.45u en 7.00/7.30u.

  Hij krijgt 5x 180cc om 7u, 11u, 15u, 19u, 22.45u.

  We vliegen heen om half 11 ’s ochtends, dus dan krijgt hij een fles met stijgen, vervolgens halverwege de vlucht en dan met landen, dat is rond half 8, dus eigenlijk zijn avondfles. Echter is het daar dan natuurlijk pas half 3, dus zou het zijn middagfles zijn.

  Is het dan handig om hem proberen wakker te houden (behalve natuurlijk zijn overdag slaapjes, maar proberen niet in de diepe nachtslaap) en dan een extra fles te geven? Dus dat je die fles van half 8 ziet als de middag, en dan het normale schema aanhouden, om 19.00u en 22.45u (nieuwe tijd) weer een fles. Hij krijgt dan alleen een extra fles. Is dat erg?

  Zijn baby’s snel gewend aan de nieuwe tijd? Of hebben we straks 2 weken vakantie waarbij hij om 4u ’s nachts klaar wakker is? haha! 

  Alvast bedankt voor het meedenken! :)


  Ananasss
  Bijdrager
  #10266111 Quote

  Over een eventuele extra fles zou ik me geen zorgen maken. De dag duurt tenslotte ook langer. Over het tijdsverschil kan ik verder weinig tips geven. Wij gingen op vakantie met onze 4,5 maand oude dochter, en zij had er compleet geen last van. Ze bleef redelijk wakker tot bedtijd in de nieuwe tijdzone. In de ochtend wel vroooooeg wakker, normale tijd zeg maar. Maar de kamer was donker, wij gaven haar dr speentje en madam tukte vrolijk een paar uur verder!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct