Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vakantie Met 12 Jarige Loopt Niet Goed

 • Auteur
  Berichten
 • #10471814

  Wij lopen er al een paar jaar tegenaan dat de vakanties niet fijn zijn. Mijn zoon had vooral vorig jaar, veel last van heimwee, een rotgevoel, opgescheept zitten met mij, (moeder), stiefvader en zijn peuterbadje. Nu is er een babyzusje bij gekomen en we hadden het goed doordacht. Als het niet liep, kon hij tussendoor naar vader. Een eigen tent en telefoon. Keuze voor een camping waar superveel te doen is, veel jongeren ook.

  De eerste week ging prima. Helaas kwam er sinds gisteren veel dwarsigheid, brutaal gedrag, hij is net 12 jaar, maar loopt vooral met jongens van 15-16 jaar. Heeft iemand tips om deze tweede week door te komen?

  Is het teveel gevraagd om 1x per dag te eten, ’s avonds?

   


  Marshmellow
  Bijdrager
  #10471827 Quote

  He wat vervelend zeg! Laat hij dit gedrag alleen op vakantie zien? Of komt dit thuis ook terug?

  #10471843 Quote

  Thuis is het ook niet altijd makkelijk,  maar daar kan hij zich terugtrekken in zijn kamer of even naar zijn vader fietsen als hij weg wil. 

  Op vakantie ben je meer op elkaar aangewezen, hoewel we niet echt gezamenlijk uitjes doen. 


  Alicjaa Alicjaa
  Bijdrager
  #10471846 Quote

  Als het goed is weet je zoon hoelaat jullie eten dus ik zou hem op zijn zelfstandigheid wijzen en als die honger krijgt komt hij echt wel eten. Of betrek hem bij het maken van de avondmaaltijd dat hij mag kiezen wat er gegeten word en ook mee gaat boodschappen doen en eten voorbereiden.

  En hij is 12 dus grenzen aan het opzoeken en verleggen.

  Hoop dat je de laatste week nog doorkomt✌


  Marshmellow
  Bijdrager
  #10471847 Quote

  Hebben jullie al geprobeerd met hem te praten? Wilde hij mee op vakantie of liever bij vader blijven? Wat zijn zijn verwachtingen van de vakantie? Zijn er ook activiteiten gepland die aansluiten bij zijn leeftijd ipv bij de kleintjes?

  Mijn kinderen zijn nog wat jonger, maar wat ik merk is dat brutaliteit, slecht gedrag, het komt altijd ergens vandaan. En dan niet perse van de situatie die direct voor je licht. Ik zou het belangrijk vinden met hem in gesprek te gaan om te achterhalen wat er nou echt speelt.

  #10472686 Quote

  Hij is puberig en ik kan daar niet goed mee omgaan. Het dwarse en brutale stoort me. Mijn man, stiefvader, wordt soms compleet genegeerd. We hebben goed contact met vader, daar gaat hij ook een week naartoe. De afgelopen dagen gingen redelijk,  maar het blijft balanceren. Kan zo omslaan.

  Ik denk dat het ook lastig voor zoon zelf is. De kinderclub loopt tot 12 jaar, de jongerenclub vanaf 12. Dus hij is bij de ene groep de oudste, bij de andere de jongste. 

  Lees ook: Vakantie met baby: zo pak je het aan

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct