Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vakantie wel of niet meegaan?

This topic has been reported for inappropriate content

 • Auteur
  Berichten

 • KKKK
  Bijdrager
  #10245746

  Hallo allemaal, ik zit met een luxe probleem. Ik moet beslissen als we meegaan op vakantie. Is erg belangrijk voor mij ga verder niets uitleggen want straks leest nog iemand dat en dan herken je mij meteen haha. 

  De vakantie is naar kaapverdische eilanden eerste week van april. 

  Ik ben nu net ongesteld geworden en heb een onregelmatige lange cyclus. Deze cyclus was 55 dagen. Vorige was 38 dagen. Ik vind het niet erg om te vliegen doe dat paar keer per jaar. En zie veel zwangere mensen vliegen. Maar vraag me af zouden jullie wel of niet meegaan? Ik twijfel zo zou wel erg graag mee willen maar stel dat ik nu ineens een cyclus van 30 dagen heb en zwanger raak dan ben ik 28 week zwanger. Al denk ik niet dat ik een korte cyclus heb maar vast weer nog langer. Wordt daar zo verdrietig van maar das een ander verhaal haha. Benieuwd naar jullie ervaringen en meningen. 


  WilKindje
  Bijdrager
  #10245755 Quote

  Ik zou lekker boeken met annuleringsverzekering, stel dat het langer duurt ben je korter zwanger, lukt het voor die tijd niet dan loop je die vakantie mis.. en in het beste geval is het wel zo en kun je hem dan alsnog afzeggen.


  KKKK
  Bijdrager
  #10245756 Quote

  Bedankt voor je reactie. Ja aan ene kant hoop ik natuurlijk dat lukt Maarja stel je voor Het lukt niet dan heb ik Die teleurstelling en ook nog de teleurstelling dat ik niet mee ga op vakantie haha. 


  Niempje
  Bijdrager
  #10245760 Quote

  Lekker gaan hoor!

  Stel dat het nu lukt ben je 28 weken, dan kun je nog prima met vakantie gaan 🙂
  In andere gevallen ben je misschien minder ver en dan is het nog makkelijker.


  StephW
  Bijdrager
  #10245762 Quote

  Tsja weet je wat t is, dan kan je wel bij alles denken: maar miss ben ik dan wel zwanger/met kind en voor je t weet zet je alles opzij voor iets wat er (nog) niet is.. dus ik neem aan dat je doelt op zika en niet wilt gaan als je zwanger bent? Want er is vast een verzekering die dat kan dekken hoop ik. Ik zou dus gewoon de gok wagen. Zeker als het belangrijk voor je is!


  Zwindo
  Bijdrager
  #10245809 Quote

  Mijn eerste reactie zou zijn, boeken! haha Maar snap wel je afweging. Ik zou daarom sowieso wel een annuleringsverzekering afsluiten.

  En wat ik persoonlijk wel nog zou uitzoeken is hoe het met het Zika virus zit op de Kaapverdische eileinden. Ik heb om deze reden een reis naar bonaire om een vriendin op te zoeken uiteindelijk niet gedaan. Zij zei zelf ook al dat ik het gewoon niet moest riskeren. Uiteindelijk nu nog steeds niet zwanger, maar als ik dat wel was geweest had ik in ontzettende onzekerheid gezeten en had ik mij er ook niet lekker bij gevoeld. 

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool

  KKKK
  Bijdrager
  #10246500 Quote

  Ik bedoel Canarische eilanden sorry ben altijd wat in de war haha ben ook al vaak naar Kaapverdië geweest in verleden. Dus geen last van Zika. 

  Ben meer wat bang om te vliegen als je bijv je niet lekker voelt of erge turbulentie krijgt. Wat nooit voorkomt bijna als ik vlieg haha. Maar je gaat er extra over nadenken. En las op een site dat ze het afraden ivm straling ofzo maar dat was Maar 1 site. En kan nu ook niet zeggen ik ga niet want ik wil een baby maken . Dus heb ook niet echt goede reden om niet mee te gaan… 


  AnnetteJA
  Bijdrager
  #10246517 Quote

  Gewoon boeken, ook met 28 weken zwangerschap kun je nog goed op vakantie. Zelf ook rond die periode op vakantie geweest en je voelt je dan echt nog wel prima.


  StephW
  Bijdrager
  #10246520 Quote

  Straling? Dat heb ik nog nooit gehoord. Hoe fijn is het om nog lekker op vakantie te gaan, in je beste trimester, met een mooie buik in bikini?? Volgens mij kan vliegen echt geen kwaad. Als er geen zika is, zou ik alleen maar meer reden zien om te gaan!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct