Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vals Positief Door Miskraam

 • Auteur
  Berichten
 • #10602295

  Haai,

  Kan je zwangerschapstest positief zijn dmv een blaasontsteking? Ik heb meerdere testen uitgevoerd en allemaal waren ze positief.


  Tesssa
  Bijdrager
  #10602303 Quote

  Nee, dat kan niet. Een zwangerschapstest reageert op hcg, het zwangerschapshormoon. En dat heb je dus echt alleen in je lichaam als je zwanger bent. Een blaasontsteking heeft hier niets mee te maken, al is het natuurlijk wel vervelend dat je er eentje hebt!

  Dus… Gefeliciteerd! En beterschap wat betreft de blaasontsteking


  HeHoLetsGo
  Bijdrager
  #10602339 Quote

  Klopt de titel wel? 


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10602342 Quote

  Niet helemaal mee eens, je kans is namelijk ietsje groter op een blaasontsteking als je zwanger bent. 😉  Er gaan ook verhalen rond dat medicatie voor een blaasontsteking de effectiviteit van de pil kan tegengaan, en dat een blaasontsteking dus zwangerschap kan ‘veroorzaken’, maar er zijn twijfels in hoeverre dit daadwerkelijk een significant verschil maakt. Dat is dus niet helemaal zeker.

  Maar het hebben van een blaasontsteking op het moment van testen heeft inderdaad geen invloed op de uitslag van de test.

  Als je test daarna ineens negatief wordt, dan is de kans inderdaad groot dat je een vroege miskraam hebt (gehad?). Mocht je actief proberen zwanger te worden of denken zwanger te zijn, dan is het altijd goed om dat te vermelden bij je huisarts en apotheek, zodat ze je indien nodig medicatie kunnen geven die niet schadelijk is voor de zwangerschap.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct