Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Valse Hond En Zwanger

 • Auteur
  Berichten

 • Samsam
  Bijdrager
  #10310693

  Hai, 

   

  als het hier niet past, graag verwijderen!

   

  Ik ben nu voor de 3e keer zwanger van ons eerste kindje. M’n vriend en ik wonen samen met onze dieren, waaronder ook zijn hond. Een Stafford herder kruising. 

   

  Echter sinds ik zwanger ben is het al meerdere keren gebeurt dat de hond me probeert te bijten, vals doet en in huis poept en plast als ik weg ben. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit een band met de hond gehad heb, omdat hij tegen mijn honden eerder ook uitviel. 

   

  M’n vriend weet van de bijt gevallen, evenals het opzettelijk plassen en poepen. Dit lijkt me niet echt gezond met een zwangerschap, maar goed. M’n vriend wil geen keuze maken. 

   

  Ik ben ontzettend bang dat zijn hond de kleine een x pakt. Hij vindt dit onterecht en het is of ik weg met de baby of de hond accepteren. 

   

  Nu er net weer tegen mijn houten kast aangeplast is, ben ik er meer dan klaar mee. Ik wil dit niet meer, helemaal niet met een vals beest en een baby onderweg. 

   

  Ik hou van m’n vriend, maar de kleine komt bij mij boven alles. 

   

  Wat kunnen jullie hierin adviseren? De hond weg (wat ik nooit zou doen als de hond niet vals was, want ondanks dat ik geen band met het beest heb, weet ik dat m’n vriend wel gek op hem is.) 

   

  Of voor mezelf en de kleine kiezen en aangeven dat m’n vriend samen met de hond een ander huisje moet gaan zoeken?

   

  Alvast bedankt! 

   

  Groetjes Samantha 

  #10310695 Quote

  Ik zou aan de kleine denken… als hij echt zo vals is wie zegt dan dat hij de kleine niet een keer te pakken heeft? Of denk ik er nu te makkelijk over? Was dit al een probleem voor je zwangerschappen? Heb je het toen bespreekbaar gemaakt?


  Samsam
  Bijdrager
  #10310697 Quote

  Eerder viel hij erg uit tegen m’n argentijnse dog die doof was en m’n andere hond, echt het sukkeltje van de honden. Dit is tussen m’n miskramen 2/3 x gebeurd, sinds de zwangerschap al veel vaker dan dat! 

  #10310703 Quote

  Een gedragsdeskundige inschakelen, zodat jullie straks allemaal door 1 deur kunnen. Een hond ruikt dat je zwanger bent. Die veranderingen zijn voor een hond heftig en ik denk zowel de hond als jijzelf daar verkeerd mee omgaan. Sowieso een kind nooit alleen met een hond laten 

  #10310706 Quote

  Wist je dat het zo’n valse hond was voor je zwangerschappen? Ik zou toch eerst gaan proberen iets aan het gedrag van de hond te kunnen veranderen voordat je zomaar je vriend uit huis zet. Hij wordt toch de vader van je kindje

  #10310711 Quote

  Veiligheid van je kindje gaat voor alles natuurlijk. Maar ik zou er zeker met je vriend over praten! Wat kunnen jullie doen om een eventuele aanval te voorkomen? Wat is daarvoor nodig?

   

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Rcl
  Bijdrager
  #10310712 Quote

  Voor je kind kiezen duh ik he ook een hond en ik was bang dat die  vals werd gelukkig niet 

  Maar blijven dieren 


  Kay
  Bijdrager
  #10310719 Quote

  Als ik het zo lees, is dit een hond met bepaald gedrag. Ga echt eerst na een gedragdeskundige, misschien kan er iets heel simpels gebeuren waardoor het weer goed gaat. 

  Sommige honden kunnen echt niet tegen zwangerschap of babies. Hormonen, geur en stress van jou doet veel bij de hond.

  Onze hond is super lief voor de kleine van 9 maanden maar ik laat ze never nooit alleen. 

  Succes, en kijk echt eerst wat je zou kunnen doen.

  #10310722 Quote

  Zoek inderdaad een goede hondengedragsdeskundige. Natuurlijk als je moet kiezen tussen een hond en de veiligheid van je kind zal het je kind worden maar het kan ook dat er geen keuze gemaakt hoeft te worden. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct