Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Van 2 naar 1 slaapje, wanneer?

 • Auteur
  Berichten

 • Pindy
  Bijdrager
  #5737343

  Hi allemaal,

  Onze dochter is 20 maanden (gecorrigeerd 18, ivm 2 maanden te vroeg geboren)
  Nu hebben wij het geluk een hele goede slaper te hebben…

  Sochtends rond 10:30 tot 11:30
  Smiddags rond 15:00 tot 16:00

  Savonds van 19:00 tot sochtends 07:00 (ivm ons werk moet ze dan ook echt opstaan 😛 )

  Nu begrijp ik uit mijn omgeving dat we nu in de periode komen dat de meeste ouders overgaan van 2 naar 1 slaapje met de kleine.

  Ik vraag me alleen af hoe ik aan onze dochter kan zien/merken of ze hier ook echt klaar voor is? Het is een drukke dame die graag alles wil meemaken, ik heb altijd gedacht dat ze juist zovaak mogelijk moet slapen om alles te verwerken en rust te hebben.

  Wat zijn jullie ideeen? richtlijnen? Wanneer stap je over op 1 slaapje?

   

  Ter info: ze gaat nu 4 dagen per week naar het kinderdagverblijf, is het redelijk als ik aan hen vraag om mij hierin te ondersteunen?

   

  Groetjes,

  Patty


  W83
  Bijdrager
  #5737366 Quote

  Wij gingen rond 15 maanden over na een slaapje. We merkte dat ze ’s avonds nog teveel energie had. Ze sliep in het begin van 12 tot 14uur. Nu slaapt ze van 12 tot 13.30uur. Ze is nu 21 maanden.


  roxannegoirle
  Bijdrager
  #10011070 Quote

  Hee,

  Ik zal eens proberen of ze wakker kan blijven tot aan de boterhammen. En als het lukt zal ik haar haar tussen 12.00 en 13.00 in bed leggen. Waarschijnlijk trekt ze het wel gezien haar leeftijd. En mensen van het kinderdagverblijf zal ik het zeker vragen hun zijn er ook mede voor opgeleid om te kijken naar het kind. 

   


  Danielle92
  Bijdrager
  #10011209 Quote

  Hoi,

  Ik werk zelf op een kinderdagverblijf. Het is zo verschillend per kind. Als zij nu nog 2x slaapt en s avonds en s’ nachts nog goed. Waarom zou je er dan 1 afhalen?

  Bovendien zijn kinderen op het dagverblijf veel sneller moe. Maar je kunt dit zeker overleggen met het kdv, daar zijn wij ook voor.


  Cristie
  Bijdrager
  #10013812 Quote

  Mijn zoontje is ook 20 maanden en slaapt al een hele poos maar 1x op een dag. Meestal rond 12en leg ik hem op bed, na zijn lunch. Hij slaapt dan ongeveer 2 á 3 uur. En s’avonds ligt hij er dan weer om 19.30 uur in tot de volgende ochtend als ik op moet staan om te werken (7 uur).

  Hij is ook heel druk en is heel de dag bezig. Een ochtend dutje ziet hij dan ook niet zitten, omdat hij dan niks meer kan ondernemen haha.

  Het gaat nu allemaal prima en hij is er niet heel vermoeid door. Misschien kan jou kindje ook 1 dutje doen op het dagverblijf en als ze dan thuis is kan ze gewoon weer haar normale avondtijd naar bed.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct