Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Van 4 Naar 3 Flessen

 • Auteur
  Berichten

 • M1992
  Bijdrager
  #5722858

  Hoi mama’s,

   

  Wat zouden jullie doen, sinds vorige week zijn we van 5 flessen naar 4 gegaan. 180cc hij vind de laatste fles van 23:00 uur echt verschrikkelijk, ligt vanaf 19:00 uur heel diep te slapen en moeten hem dus wakker maken en dat vind hij echt niet fijn. Jammeren/huilen, is wel meteen klaar als zijn eten komt. Maar ik vraag me af of dat hij het volhoud van 19:00-07:00 omdat hij zijn laatste fles nog wel volledig leegdrinkt. We mogen naar 3 flessen maar twijfelen enorm. Keer proberen kan zeker geen kwaad maar ben benieuwd maar tips of mama’s die dit herkennen en hoe zij dit hebben gedaan. Water lust hij nog niet, thee de ene keer wel de andere keer niet. Als hij naar 3 flessen gaat zal hij natuurlijk ook andere dingen moeten gaan drinken om genoeg vocht binnen te krijgen.

  Groetjes Marjolein

  #5723076 Quote

  Hoi

   

  Je kunt het wellicht een keer proberen om hem niet wakker te maken. Toen ik onlangs te overgang maakte van 4 naar 3 flessen heb ik de fles van half de middag eruit gehaald en deze vervangen voor drinken (water/thee) met tussendoortje. Eerst was het ook maar WENNEN iets anders dan melk! Het water en thee met melk gemaakt en na 3 dagen steeds een half schepje melk minder erin doen, ja je bent ff bezig maar na een week of 2-3 de middagfles helemaal kunnen vervangen voor water/thee. Wat ik nu ook weleens doe is wat gepureerd fruit in het water heeft het net wat ander smaakje, zo af en toe.

   

  Hoe oud is jou zoontje?


  M1992
  Bijdrager
  #5723139 Quote

  hoi,

  oke dat kan ik wellicht een keer proberen. Maar gaat ons eigenlijk vooral om de laatste fles omdat hij dan zo diep slaapt. Hij is nu 6,5 maand. En jullie zoontje/dochtertje?

  #5723211 Quote

  Ons zoontje is volgende week 9 maanden. Ik heb vanaf de geboorte gevoed op verzoek (fles gekolfd/kv)Heb hem eigenlijk nooit wakker gemaakt voor een voeding. Doe dat nog steeds niet. Soms ligt hij te slapen als het fruit tijd is, dan geef ik het fruit s middags i.p.v. s morgens en dan als hij wakker word klein stukje (eier-/koekje/soepstengel/broodkorst). Ligt hij `s middags te slapen tijden tussendoortjes tijd dan krijgt hij kleiner stukje als tussendoortje. En is het al zo dichtbij de volgende maaltijd dan vervroeg ik de maaltijd gewoon een beetje.

  Hij eet al een heel eind met de pot mee en onze tijden.

  Hij heeft een tijd gehad dat hij om 16;30u HONGER had ( nog in zijn flessen tijd) tja das ff minder handig want dan begin ik ook zo`n beetje aan de bereiding van onze maaltijd… Ach dan aten wij maar wat later, en na 3 dagen dacht ik zorg gewoon dat ik de maaltijd tussendoor al helemaal klaar heb en met etenstijd ff terug in de oven of opwarmen in de magnetron iedereen happy.


  M1992
  Bijdrager
  #5723449 Quote

  9 maanden alweer, gaat snel! En als je hem niet wakker maakte voor zijn laatste voeding, kwam en komt hij snachts dan nog steeds?

  Dat is een lastige tijd ja snap ik.

  #5723492 Quote

  meestal rond 20;30-21;00u had hij honger en daarna rond 21;00-21;30u ging hij naar bed en vaak kwam hij dan tussen 3;00-5;00u met een maand of 4 ging de laatste fles er rond 19;00u in en dan vaak tot 7u slapen dus we hebben het qua nachten enorm getroffen. Al was het toen wel druk overdag want die 5 flessen werden wel in die 12u overdag verspreid…


  M1992
  Bijdrager
  #5723513 Quote

  Oke ja ideaal. Denk dat we dat dan ook maar eens moeten gaan proberen. Het is het sowieso het proberen waard, des te eerder kunnen wij ook slapen Hihi 🙂 Were hij in het begin niet wakker omdat hij er even aan moest wennen? Of was het juist goed voor hem, dat hij heerlijk kon doorslapen de avond

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct