Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Van 8 naar 7 voedingen?

 • Auteur
  Berichten
 • #10127800

  Goedemiddag,

  Onze dochter is vandaag precies 6 weken oud. Ze is bij 34 weken en 2 dagen geboren. Vanuit het ziekenhuis zijn ze gestart met 8 voedingen. Nu drinkt ze 8 flessen van 75 en soms 80 ml ze krijgt kunstvoeding. Nu gaf het consultatiebureau aan dat ze eigenlijk naar 7 voedingen moet en liever zelfs naar 6 voedingen. Alleen hoe moet ik dit aanpakken? Ze komt zelf echt standaard iedere 3 uur, heb geprobeerd wat meer in  de fles te doen zodat ze langer slaapt maar helpt echt niet. Ik heb het gevoel dat ze er nog helemaal niet aan toe is om te minderen in voedingen. Dus zit er zelf aan te denken om het zo te laten.

  Heeft iemand tips hoe ik het anders kan aanpakken dat we naar 7 voedingen kunnen?

  #10127833 Quote

  Wij hadden ook zo’n soort situatie. Onze meid dronk 9 a 10 keer per dag. Toen hebben we op aanraden van het CB een schepje voeding vervangen met een schepje forte. Dat deed wonderen! Ze ging meteen naar 6/7 voedingen per dag! Inmiddels zijn we volledig over op forte, is ze 2,5 maand en komt ze 5 keer per dag.

  #10127909 Quote

  Bedankt voor de tip, morgen hebben we controle bij de kinderarts en zal ik dit ook even bespreken 🙂

  #10128170 Quote

  Ik zou haar het zelf aan laten geven. Als zij nog om de drie uur komt, dan heeft ze het blijkbaar nodig. Er gaat vanzelf meer tijd tussen zitten. En mijn ervaring met het CB is dat zij het graag volgens het boekje willen doen. Maar elk kindje is anders en de ene is er gewoon eerder aan toe dan de ander.


  Marma
  Bijdrager
  #10128226 Quote

  Eens met de laatste reactie. Jij kan het als moeder het beste aanvoelen. Cb kijkt naar gemiddeldes en richtlijnen maar jouw kindje is vroeg geboren dus misschien nog niet zo ver qua ontwikkeling. Gewoon doen wat jou het beste lijkt! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct